Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Nasıl Anlarsınız?

Sağlıksız beslenme, stres ve hastalıklar bağışıklığımızı zayıflatan etkenler arasındadır. Peki bağışıklık sisteminin alarm verdiği durumlar nelerdir ve bunu nasıl anlamalıyız? İşte bağışıklık sisteminizin düştüğünü belli eden faktörler.

26.07.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-13:10) Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Nasıl Anlarsınız?

Yetersiz beslenmekten strese, sigaradan kalitesiz uykuya pek çok etken sebebiyle bağışıklık sistemimiz gücünü yitirebiliyor.

BAĞIŞIKLIĞI DÜŞÜREN ETKENLER

Yorgunluk

Sabah yorgun uyanmak, istirahatle bitkinliğin bitmemesi ve çabuk yorulmak doktora başvurmanızı gerektiren yakınmalar arasında bulunuyor.

Uçuk

Dudaklar ve ağız çevresinde oluşan ve içi sıvı dolu yara kabarcıkları yani uçular önemli bir belirti. Yılda 4 defadan fazla gelişen uçuklar zayıf bir bağışıklık sisteminin uyaranı olabiliyor.

 

Ciltte sebepsiz açılan yaralar

Özellikle sivilceler, ayaklardaki mantarlar, kasık yerlerindeki kızarıklıklar, saçlı derinin pullanarak dökülmesi, zayıflayan bağışıklık sisteminin habercisi durumunda.

Aft ve pamukçuk

Ağız içi ve dil üzerinde, ağrılı, ortası beyaz olan lezyonlar olarak kendini gösteren aftlar yılda 4 defadan fazla ortaya çıkarsa bu durum bağışıklık sisteminizin düştüğüne işaret ediyor olabilir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal