Beyniniz İçin Türk Kahvesinden Vazgeçmeyin

Vücudumuzu ve beynimizi koruyan bazı besinleri hayatımızın olağan akışı içerisinde eksik etmememiz gerekiyor. Tükettiğimiz besinler, uyku düzenimizden konsantrasyona kadar bir çok alanda bizi etkileyebiliyor.

26.07.2019-11:24 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-11:10) Beyniniz İçin Türk Kahvesinden Vazgeçmeyin

Beyin gelişimi anne karnında başladığından anne adaylarının bilhassa folik asit içeriği yüksek olacak biçimde düzenli beslenmesi önem arzetmektedir. Alzheimer ve bunama riskine karşı yetişkinlerde de eksik edilmemesi gereken folik asit desteği için fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi gıdalar sık sık tüketilmelidir.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUYAN BESİNLER

Muz ve kuru baklagiller: B vitamini içeren muz, kuru baklagiller, et, balık, yağsız süt, yoğurt ve yeşil yapraklı sebzeler oldukça önemlidir. Hafıza ve zeka gelişimi açısından B vitamini önem taşır. Aynı zamanda B vitamini yeni hücreler üretilmesine ve var olan hücrelerin yapısının korunmasına destek olmaktadır.

Balık: Beyin fonksiyonlarının daha düzenli çalışması, hafızayı güçlendirerek daha hızlı düşünebilmek adına omega 3 açısından zengin balık belirli aralıklarla mutlaka yenmelidir.

Türk kahvesinden vazgeçmeyin!

Kültürümüzde hatrı sayılır bir yeri olan Türk kahvesi, beynin çalışmasını motive eden uyarıcıların en mühimlerindendir. Kahvenin içinde bulunan ve beyinde uyarıcı görevi bulunan kafeinin yorgunluğu azaltıcı etkisi ile beraber konsantrasyon ve uyanıklığı yükselten özelliği de vardır. Ara öğün gibi değerlendirilen Türk kahvesi yapılış, sunuş ve tüketimi açısından fabrikasyon olarak nitelendirilen diğer kahvelerden farklılıklar arzetmektedir. Bir ritüel eşliğinde tüketilen Türk kahvesi, yarattığı fiziksel etkilerinin yanında gün içinde hoş bir mola verilmesine olanak sağlayarak beynin dinlenmiş vaziyette tekrar motive olması hususunda da etki göstermektedir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal