Ayak Estetiği Nedir? Uzmanlar Ayak Estetiği Hakkında Ne Diyor?

Ayaklar, bütün vücudun yükünü taşır ve hareketli ve aktif günlerde en çok ayaklarımız yorulur. Ayak sağlığı bu yönden önem arz ederken insanlar bir yandan da ayaklarının estetik bir görünüme sahip olmasını isterler.

05.03.2020-12:25 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-12:22) Ayak Estetiği Nedir? Uzmanlar Ayak Estetiği Hakkında Ne Diyor?

Özellikle kadınlar için estetik görünen ayaklara sahip olmak önemlidir. Yaz aylarında tercih edilen açık ayakkabıları rahatlıkla giymek için ayakların güzel görünmesi tercih sebebidir. Bu nedenle ayak estetiği de günümüzde kendine yer bulan konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Fakat uzmanlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Bunun sebebi estetik operasyonla birlikte ayak parmaklarındaki kemiklere ve ayağın anatomik yapısına müdahale edilmesidir. Bazı uzmanlara göre bu tür müdahaleler yalnızca kişinin ortopedik sorunlarında, gerekli görüldüğü takdirde yapılmalı. Ortopedik bir sorunda, sorunu gidermek için yapılan operasyonla beraber ayaklardaki duruş bozukluğu düzelecektir. Ama sadece estetik amaçlı anatomik yapıya müdahale edilmesi birçok doktorun kabul ettiği bir durum değildir.

Fakat topuklu ayakkabıları daha rahat kullanabilmek, sertleşmeleri ve nasırları engelleyebilmek için estetik amacıyla ayağa yağ enjekte edilmesinde herhangi bir problem görülmemektedir. Yağ enjektesi sayesinde tabanlarda yumuşak bir katman oluşur. Hava yastığı gibi tabir edebileceğimiz bu kısım topuklu ayakkabılarla dahi daha rahat hareket edilmesini sağlarken aynı zamanda nasır oluşumunu da engeller.

ŞEKİL BOZUKLUĞU NEDEN KAYNAKLANIR?

Kişiye ayak estetiğini düşündürecek deformasyonlar doğuştan olmuş olabileceği gibi yanlış ayakkabı tercihi sonucu da oluşabilir. Yanlış ayakkabı numarası veya kişinin ayağına uygun olmayan ayakkabı kalıpları ayaklardaki şekil bozukluğunun sebebi olacaktır. Bu nedenle ayak sağlığı ve estetik görünüm açısından, doğru ayakkabı tercihi de önem teşkil etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal