Aşırı Kafein Tüketimi Miyomu Tetikler mi?

Kadınlarda görülen ve ilerleyen yaşlarda artan miyomlar, son yıllarda en sık görülen durumlar arasındadır. Uzmanlar aşırı kafein tüketiminin de miyom oluşumunu tetiklediği görüşünde.

30.08.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-14:45) Aşırı Kafein Tüketimi Miyomu Tetikler mi?

15 ile 45 yaş aralığında görülen miyomlar rahmin kas tabakasından oluşan ve çoğunlukla iyi huylu olan tümörler olarak biliniyor.

MİYOMUN SEBEPLERİ

Prof. Dr. Murat Dede; miyomların belirtileri içinde adet döngüsünde meydana gelen olağan dışı değişiklikler olduğunun altını çizerek, kasık bölgesinde basınç , idrarda zorlanma ya da sık idrara çıkma, ağrılı cinsel ilişki, çarpıntı, halsizlik gibi belirtilerin de oluşabileceğini belirtti.  

Dede; miyom tedavilerinde, eğer hastanın acil bir şikayeti mevcut değilse ağrı kesici ve antienflamatuar ilaçlar, ilaçlı spiraller, hastada geçici menopoz etkisi yapan iğneler, doğum kontrol hapları ve moleküler düzlemde yeni grup ilaçların kullanılmasının yanında cerrahi tarafından uygulanan birçok yöntem olduğunu söyledi.

3 BARDAKTAN FAZLA TÜKETİLMEMELİ

Miyomların tekrar baş gösterme ihtimalinin yüzde 10 civarlarında olduğunu belirten Dr. Murat Dede, "Bu hastaların 10 yıllık takipleri neticesinde, yüzde 45'inin rahim operasyonlarına girdiği görülmektedir" diyerek düzenli şekilde doktor kontrolüne gidilmesini ve kahve içmenin miyom oluşumunda etkili olmasından dolayı günde en çok 3 bardak olarak tüketilmesini önerdiklerini  belirtti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal