Arı Sokmalarında İlk Müdahale Nasıl Yapılır? Arı Sokması Tehlikeli midir?

Yazın ortaya çıkan arılar özellikle ağaçların çiçeklerin çok olduğu yerlerde hepimiz için tehlike oluşturur. Arı sokmalarından korunmak için ne yapmak gerekir? Arı sokmaları nasıl tedavi edilir? İşte arı sokmalarına ilk müdahale yöntemleri.

10.06.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-15:06)

Arılar gezegenimiz için her ne kadar olmazsa olmaz canlılarsa bir o kadar da sokmasından ürtüğümüz hayvanlardır. Peki yazın artan arı sokması vakalarında ilk müdahale nasıl yapılmalıdır? İşte merak ettikleriniz.

ARI SOKMALARINDA İLK YARDIM!  

Arı sokmalarında ilk anda müdahale etmek oldukça önemlidir. Çünkü arının iğnesi içeride ne kadar uzun zaman kalırsa, zehrini o kadar çok bırakır. Kızaran yerde ilk olarak siyah bir nokta arayın. Bunu tırnak ucunuzla ya da kredi kartı gibi ince ve sert bir materyal yardımıyla kazıyın. Siyah noktayı dağıtmamaya önem verin çünkü her ne kadar çok oynarsanız, zehir o kadar çok yayılacaktır. Siyah nokta arının iğnesidir. İğneyi çıkardıktan sonra bölgeyi su ve sabunla arıdnrın. Sonrasında buz kalıplarını bir torbaya koyarak üzerinde 15 dakika kompress yapın. 

Unutmayın!  

Arı soktuktan sonra kızarıklık geçene dek buz veya donmuş bir şeyler koymayı sürdürmelisiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal