Aman Bağışıklık Sistemine Dikkat! Mevsim Geçişlerinde Ne Yemeli?

Bitkinlik, uykusuzluk ve motivasyon düşüklüğü sonbahar mevsiminde etkisi yüksek olan değişimlerden. Mevsim geçişlerinde gelişen bu semptomlara karşı güçlü durmak ancak sağlıklı beslenme ile mümkün olabilir.

05.10.2019-13:29 - (Son Güncelleme: 05.10.2019-13:15)

Mevsim geşiçlerinde vücut direncini arttırmak, hastalıklardan korunmak için antioksidan yerine de geçen A, C, E vitaminleri ile selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerle beraber omega-3 ve omega-9 yağ asitlerinden yeterli derecede almak gerekir.

NASIL BESLENMELİ?

Günde 5-6 porsiyon sebze yiyerek günlük alınması gereken vitamin ve mineralleri temin etmiş oluruz. Balık, balık yağı, keten tohumu, soya fasulyesi ve cevizdeki omega-3 yağ asitleri güçlü birer antioksidandır ve bağışıklık sistemimizin kuvvetlendirilmesinde etkilidir. Ayrıca zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlardaki omega-9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini olumlu yönde iyileştirir.

Doğal enerji kaynağı olarak bilinen ruşeym, mineral maddeler bakımından zengin demir, çinko magnezyum, fosfor, potasyum ve bakır barındırmaktadır. Günlük beslenme planınızda kullandığınız ruşeym ekmeklerine ek olarak marketlerden temin edeceğiniz ruşeymi de mutfağınıza taşıyabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal