Akıl Telefonlar Kör Edebilir!

Akıllı telefonlar hayatı kolaylaştırdığı kadar hayatı zorlaştırabilir. Bu nedenle ölçülü kullanmak gerekiyor. İşte, akıllı telefonların göze zararı…

25.11.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-11:17)

Akıllı telefonlardaki mavi ışık gözlere öyle büyük bir zarar veriyor ki kör dahi ediyor. Uzmanlar bu konuda özellikle anne ve babaları uyarıyor.

AKIL TELEFONLAR KÖR EDEBİLİR!

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, uzun zaman kullanılan akıllı telefonların gözde kalıcı zarara yol açabileceğini anlatarak, "Uzun zaman telefon ve tablete odaklanmak bedenin kan akımını yavaşlatır. Vücut göze pıhtı atarsa ani görme kaybı meydana getirir" dedi. Aileleri uyaran Apa, bu çeşit teknolojik cihazların çocuklarda miyop (uzağı net görememe) problemine yol açtığını belirtti. Kıllı telefonlar dört biçimde gözümüze hasar verir. İlk olarak yakında aşırı derecede odaklanma sebebiyle gözümüz daha az kırpma refleksi gösterir. Dakikada 12 ila 16 defa olan doğal kırpma refleksimiz yakında bir bilgisayara, telefon ya da tablete baktığımızda daha azalır. Bu şekilde göz kurur ve gözün kurumasıyla göz enfeksiyonlara her vakit açık olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal