Adet Kanamasının 7 Günden Uzun Sürmesi Hastalık Belirtisi mi?

Aylık periyotlarla gerçekleşen adet kanamaları olması gerektiğinden fazla sürüyorsa dikkat! 7 günü aşan adet kanamaları bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi? Gelin cevabına birlikte bakalım.

12.06.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 12.06.2019-10:23) Adet Kanamasının 7 Günden Uzun Sürmesi Hastalık Belirtisi mi?

Normal sağlık standartlarına sahip olan kadınlarda ortalama 21-35 günlük aralıklarla 4-5 gün sürmesi gereken adet kanamaları bazı kadınlarda çok kısa veya uzun sürebiliyor. Peki anormal olan durumlar nelerdir? Adet akanamaları ne kadar sürmelidir? İşte cevabı...

7 GÜNDEN UZUN SÜRERSE...  

Kadın Sağlığı Merkezi Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, adet döngüsündeki anormal durumların kadınlarda üreme bozukluklarına veya farklı organlarda fonksiyon sorunlarına neden olabileceğinin altını çizdi. 

“Normal sağlık şartlarına sahip olan kadınlarda bir adet kanamasının ortalama 4-5 gün  sürmesi gerekir. Arada bir 3 ya da 6 gün süren adet kanamaları sorun teşkil etmezken sık sık fazla, yoğun ve uzun süreli adet görmek bir rahatsızlık ya da anomali belirtisi olabilmektedir. Örneğin adet kanamalarının 7 gün ve daha uzun sürmesi normal zamandan daha uzun olarak kabul edilir ve sebebinin araştırılması gerekir.”

ADET KANAMALARI NEDEN UZUN SÜRER?  

Adet kanamalarının normalden daha fazla sürmesinin en sık görülen sebebi hormonal bozukluklardır. Kadında yumurtlamanın oluşmaması, rahim iç tabakasının aşırı derecede kalınlaşması, troid bezi bozuklukları hormonların normal salgılanma değerlerine zarar vermekte ve bu durum da adet kanamalarının uzun sürmesine neden olabiliyor.

- Dış gebelik ya da düşük gibi gebelik komplikasyonları da adet kanamalarının olması gerekenden daha uzun sürmesine neden olabiliyor. Bu durumda bir kereye mahsus olarak adet kanaması uzun sürer, fakat sonrasında normal süreç sürer.

- Rahimde meydana gelen ve miyom adı verilen iyi huylu tümörler, üreme sürecinde olan kadınlardaki hormonların yüksekliğinden kaynaklanan polipler de adet kanamalarının uzun sürmesine sebep olabilmektedir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal