Sağlık Bakanlığı 3 Eylül Koronavirüs Tablosunu Paylaştı

Koronavirüs salgınıyla mücadele hız kesmeden devam ederken, Sağlık Bakanlığı salgını önlemede yapılan çalışmalar ve koronavirüsün son verilerini paylaşamaya devam ediyor.

04.09.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-14:11)

Salgının başladığı günden beri, yapılan çalışmalar ve koronavirüs salgınına dair güncel verileri vatandaşlarla paylaşan Sağlık Bakanlığı, çalışmalarına titizlikle devam ediyor. Bakan Koca’nın, sosyal medya üzerinden son yaptığı paylaşımda, 3 Eylül koronavirüs tablosu yer aldı.

3 EYLÜL KORONAVİRÜS TABLOSU

Bir süredir canla başla mücadele edilen koronavirüs salgınında, son 24 saatte, 276 kişi yaşamını kaybetti. 3 Eylül Cuma günü ise 22 bin 587 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanlığı resmi web sitesinden yapılan paylaşımın ardından kişisel sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, ‘Pazartesi okullar açılıyor. Yüz yüze ve kesintisiz sürecek bir eğitim yılı için kararlıyız. Şimdi bizlerle birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin de gözü bu tabloda: 22.867 yeni vaka, 276 can kaybı! Henüz aşı olmamışsanız, dışarıda maskesizseniz haklı bazı soruları var’ ifadelerini kullandı. 

SON 24 SAATTE 22 BİN YENİ KOVİD-19 VAKASI TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanlığının resmi web sitesinden güncel olarak yapılan paylaşımda, ülkemizde en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu ele alan verilere göre Türkiye’de 1. doz aşılama ortalama yüzde 79,26 olduğu bilgisi yer alırken, 2. doz ortalaması yüzde 61,18 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplam 96 milyon 378 bin 383’e yükseldiği bilgisi yer aldı. 

İLLERE GÖRE AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Paylaşılan güncel koronavirüs verilerinde, aşılamada illerin durumlarına da yer verildi. Sağlık Bakanlığının güncel tablosunda yer alan verilere göre, yüzde 94,2 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Yalova ve Antalya olarak yer aldı. Aşılamanın en az gerçekleştiği iller ise Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bingöl, Batman, Bitlis, Bayburt ve Siirt takip etti.

OKULLAR BAŞLIYOR MASKE MESAFE KURALINA DİKKAT ETMELİYİZ

Günlük verilerin ardından Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, ‘Pazartesi okullar açılıyor. Yüz yüze ve kesintisiz sürecek bir eğitim yılı için kararlıyız. Şimdi bizlerle birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin de gözü bu tabloda: 22.867 yeni vaka, 276 can kaybı! Henüz aşı olmamışsanız, dışarıda maskesizseniz haklı bazı soruları var’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal