Sağlık Bakanı 19 Eylül Koronavirüs Tablosunu Paylaştı!

Birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan, son yılların en büyük salgını koronavirüs hakkında Sağlık Bakanı insanları bilgilendirmeye devam ediyor. Bakan Koca, sosyal medya hesabından 19 Eylül Kovid-19 tablosunu merak edenler için paylaştı.

20.09.2021-11:41 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-12:40) Sağlık Bakanı 19 Eylül Koronavirüs Tablosunu Paylaştı!

Koronavirüs salgını ile mücadele hız kesmeden devam ederken, Sağlık Bakanlığı vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınına dair 19 Eylül günlük vaka tablosunu paylaşan Bakan Koca, 213 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI 19 EYLÜL KOVİD-19 TABLOSUNU PAYLAŞTI

Salgının başından beri titizlikle çalışan Sağlık Bakanlığı, bilgi kirliliğini önlemek için koronavirüse karşı güncel verileri her gün sosyal medya hesaplarından vatandaşlarla paylaşıyor. Bakan Koca’nın 19 Eylül Pazar gününe dair paylaştığı güncel tabloda ise son 24 saatin verileri aldı. Salgına dair son durumu gösteren tabloda, yeni vaka sayısı 26 bin 398 olurken, 213 kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüs tablosunun ardından kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Koca, ''Bugünkü vaka sayısı 26.398. Yeni can kaybımız 213. Vaka sayıları son bir haftadaki seyrinde devam ettiği takdirde, yüksek sayıda can kayıplarının önüne geçemeyeceğiz. Tedbirler ve aşıyla istikrarlı bir düşüş sağlamalıyız. Son bir hafta bizi uyarıyor." dedi.

TÜRKİYE'DE AŞILAMA VERİLERİ

Salgınla mücadelenin en önemli adımı olan koronavirüs aşılarına dair de bilgilendirmeler de bulunan Fahrettin Koca, 18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,86, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 67,70 olduğunu belirtti. Türkiye'de ise bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplamda 105 milyon 110 bin 950'ye yükseldi.

TÜRKİYE'DE İLLERE GÖRE AŞILAMA ORANI

Koca, en az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il Muğla, Yalova, Kilis, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Antalya, Edirne, Çanakkale ve Eskişehir olduğunu aktardı.

En az bir doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu illeri ise Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt, Muş, Bayburt ve Elazığ olarak sıraladı.

CAN KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇEMEYİZ

Günlük tabloyu Twitter hesabı üzerinde paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları aktardı:

''Bugünkü vaka sayısı 26.398. Yeni can kaybımız 213. Vaka sayıları son bir haftadaki seyrinde devam ettiği takdirde, yüksek sayıda can kayıplarının önüne geçemeyeceğiz. Tedbirler ve aşıyla istikrarlı bir düşüş sağlamalıyız. Son bir hafta bizi uyarıyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal