Cumhurbaşkanı Erdoğan BM’de Hangi Konuları Ele Alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere ABD'ye gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne konuşacağı ve kimlerle görüşeceği ise merak konusu oldu.

20.09.2021-11:24 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-14:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan BM’de Hangi Konuları Ele Alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Eylül'de New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere yarın ABD'ye gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler ’de (BM) ) ne konuşacağı ve kimlerle görüşeceği ise merak konusu oldu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BM’DE AFGANİSTAN VE GÖÇ KONUSUNU ELE ALACAK

CNN Türk’ün haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM’deki ziyaretinde bazı devlet adamları ile ikili temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM kürsüsündeki konuşmasında Afganistan konusu önemli bir başlık olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diğer ülkelere, Taliban yönetimine geçen Afganistan konusunda ortak sorumluluk mesajı vermesi beklenenler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan BM’deki konuşmasında yeni bir göç dalgasının yaşanmaması için ülkelere sorumluluk vurgusu yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'de ki ziyaretine kalabalık bir heyetin de eşlik etmesi bekleniyor. Daha önce ABD'ye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Savunma Bakanı Akar, Kültür ve Turizm ve Ticaret bakanlarının da New York'ta olması bekleniyor.

PROGRAMDA TÜRKEVİ’NİN AÇILIŞI YAPILACAK

Düzenlenen programda Türkiye-ABD İş Konseyi'nin Erdoğan onuruna ABD’li iş insanlarının katılacağı bir yemek düzenlemesi, ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarını bir araya getirmek için kurulan TASC TV'den hitapta bulunması da yer alıyor. Programda iş dünyasından, çalışma hayatından isimlerin de eşlik edeceği ziyaret sırasında önemli bir de açılış olacağı biliniyor. Programda pazartesi günü Birleşmiş Milletler'in karşısında inşa edilen Türkevi'nin açılışı yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke liderleri ile görüşmelerini Türkevi'nde yapması planlanıyor. Ayrıca eş zamanlı olarak Göbeklitepe'deki P18 dikilitaşının replikası da BM Genel Merkezi'nin bahçesinde sergilenmeye başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diğer ülkelere, Taliban yönetimine geçen Afganistan konusunda ortak sorumluluk mesajı vermesi beklenenler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan BM’deki konuşmasında yeni bir göç dalgasının yaşanmaması için ülkelere sorumluluk vurgusu yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'de ki ziyaretine kalabalık bir heyetin de eşlik etmesi bekleniyor. Daha önce ABD'ye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Savunma Bakanı Akar, Kültür ve Turizm ve Ticaret bakanlarının da New York'ta olması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal