Erdoğan ABD Ziyareti Öncesinde Göçmenlerle İlgili Mesaj Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan göçmenlerle ilgili mesajlar verdi.

19.09.2021-16:15 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-17:22) Erdoğan ABD Ziyareti Öncesinde Göçmenlerle İlgili Mesaj Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu toplantısı için ABD'ye gitmeden önce önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

ERDOĞAN'IN GÜNDEMİNDE MİÇOTAKİS'İN SÖYLEMLERİ VARDI

Erdoğan'ın gündeminde düzensiz göç ile ilgili Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in açıklamaları vardı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Avrupa'ya yeni göç dalgasında mücadelede önemli bir ortak olduğunu söylemişti. Cuma günü ise Reuters Haber ajansına verdiği röportajda Miçotakis, Türkiye'nin desteğe ihtiyacı olduğunu ve Avrupa'nın göç sorununa karşı ortak bir siyaset izleyemediğini ifadelerine yer vermişti.

ERDOĞAN, YUNANİSTAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME SAĞLAYACAK

Bu ifadelerin ardından Erdoğan, Miçotakis'in görüşme talebini ABD'de gerçekleştireceklerini söylerken gçöömenlerle ilgili olarak ''Göçmenler konusunda bunun en çok yükünü çeken, kahrını çeken biziz. Türkiye'de göçmen olarak 4.5 milyon insan var.'' dedi.

TÜRKİYE AVRUPA'NIN MÜLTECİ DEPOSU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan mülteci sorunundan yakınarak daha öncesinde de Türkiye'nin Avrupa'nın mülteci deposu olmadığını ifade etmişti. Buna benzer açıklamalarını devam ettiren Erdoğan "Türkiye, kimsenin kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları dürüst şekilde karşıdan görmemiz gerekir." dedi. 

BM'DE 21 EYLÜL'DE KONUŞMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kovid-19 Salgınının Atlatılması, Sürdürülebilirliğin Yeniden İnşası, Gezegenin İhtiyaçlarına Cevap Verilmesi, İnsanların Haklarına Saygı ve Birleşmiş Milletler'in Yeniden Canlandırılması İçin Dayanıklılığın Umut Yoluyla Tesisi" temasıyla yapılacak 76'ncı Genel Kurul'un ilk günü olan 21 Eylül'de hitaplarını gerçekleştirecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal