New York'taki Türkevi Binası Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla Açılacak

New York'ta inşa edilen 35 katlı Türkevi Binası'nın açılışını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapacak.

20.09.2021-10:21 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-10:30) New York'taki Türkevi Binası Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla Açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, New York'ta Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun yer alacağı Yeni Türkevi Binası'nın açılışını yapacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nin karşısında bulunan Yeni Türkevi Binası'nın hayata geçirilmesi için çalışmalar titizlikle tamamlandı.

New York'taki Türkevi Binası'nın açılışını bugün BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri için gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

35 KATLI TÜRKEVİ AÇILIŞA HAZIR!

Amerikan bilişim devi IBM'den 1977 tarihinde görevli Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in katkıları ile satın alınan, 2013 tarihine kadar da Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu olarak hizmet veren binanın yerine Türkiye'nin aktif dış politikası, artan itibarı ve ihtiyaçları ile birebir uyumlu 35 katlı gökdelen inşa edildi.

TÜRKEVİ 20 BİN METREKARE ALANA SAHİP

Neredeyse 20 bin metrekare alana sahip olduğu belirtilen Yeni Türkevi Binası, 171 metre yükseklikle hemen karşısındaki BM binası, yanındaki UN Plaza ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliğin yanında yer aldığı bildirilmektedir.

BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun yanı sıra 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanların yer alacağı Türkevi Binası pek çok hizmeti aynı anda verebilecek dinamik ve güvenlikli bir bina olma özelliği de kazanacak.

Türkevi Binası'nın projesi Amerikan mimarlık firması Perkins Eastman tarafınca titizlikle tasarlandı. Baş mimarı Jonathan Stark, Türkiye'ye gidip inceleme yaptıktan sonra projeye son haline getirerek teslim etti.

Başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyan, lale şeklinde gökyüzüne yükselen Türkevi Binası, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor.

Bina, dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan New York'un siluetine eklenecek, Türk kültürü, tarihi ve çeşitliliğini yansıtacak simgesel bir gökdelen şeklinde tasarlandığı da görülmektedir.

Türkevi Binası'nın kapısı da Selçuklu ve Osmanlı kervansaraylarının mimarisinden esinlenerek yapıldığı bildirildi.

Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında ''Leed Silver'' sertifikasına sahip bina, çevre dostu gökdelen özelliği taşımaktadır.

Türkevi Binası New York'un simge binalarından biri olmayı hedeflemektedir. Bu devasa binanın yapımını ise Türk-ABD ortaklığında bir şirket üstlenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal