Bilim İnsanlarından Koronavirüsle İlgili Çarpıcı Araştırma

Koronavirüsle ilgili yapılan bir çalışma sonucunda bilim insanları koronavirüsün 'havada daha iyi yayılmak için' mutasyona uğrayıp evrim geçirdiğini ifade etti.

19.09.2021-14:58 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-14:58) Bilim İnsanlarından Koronavirüsle İlgili Çarpıcı Araştırma

Dünya'yı kasıp kavuran ve artık küresel bir sorun haline gelen koronavirüs salgınının etkileri devam ediyor. 2019 yılının son aylarında ortaya çıkan ve 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alrak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan, son yılların en büyük salgını koronavirüs pandemisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Koronavirüsle ilgili araştırmalar sürdüren bilim insanları virüsün uğradığı mutasyonlardaki değişimlerle ilgili incelemelerde bulundu.

VİRÜS HAVADA EVRİM GEÇİRİYOR

Koronavirüsün varyantlarının etkisinin konuşulduğu son zamanalarda İngiliz Daily Mail'in haberine göre bilim insanları virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkmasıyla yaşadığı değişimi belirlemeyi başarırken virüsün 'havada daha iyi yayılmak için' evrim geçirdiği öne sürüldü.

KORONAVİRÜSÜN HAVADAN YAYILMASI KABUS SENARYOSU

 Bilim insanları tarafından bir virüsün havadan yayılması 'kabus senaryosu' olarak nitelendirilirken bir virüsün hava yolu ile bulaşacak kapasiteye sahip olursa bu durum bulaşıcılık oranını ciddi derece yükseltiyor.

ALPHA VARYANTI İLE KIYASLANDI

Bu durumun koronavirüs için de geçerli olduğu ifade edilirken orijinal koronavirüsün Wuhan versiyonu ile İngiltere'de ocak ayındaki yıkıcı ikinci dalgayı yukarı seviyeye taşıyan Alpha varyantı kıyaslama gerçekleştirildi.

100 KAT DAHA FAZLA HAVAYA VİRÜS YAYIYOR

Maryland Üniversitesi tarafından yapılan araştırmacılara göre Alpha varyantı ile enfekte olan insanların, normal virüs bulaşan insanlardan 100 kat daha fazla havaya virüs yaydığı ortaya konuldu.

DELTA VARYANTI İÇİNDE SONUÇ DEĞİLMEYECEK

Delta varyantıyla ilgili henüz bir çalışma gerçekleştirilmezken bilimsel olarak daha bulaşıcı olduğu kanıtlanan Delta için de sonuçların değişmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal