Sağlığınızı İkiye Katlayacak 5 Baharat

Genel sağlığı korumak, sağlığa ulaşmak kadar önemlidir. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklara daha açık hale geliriz. Çok uzaklara gitmeden aktardan satın alabileceğimiz ürünlerle sağlığımızı koruyabilir, vücut direncini artırabiliriz.

27.03.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-16:21) Sağlığınızı İkiye Katlayacak 5 Baharat

Hergün tüketmeye çalışsak da bir türlü başarılı olamadığımız besinler bizi enfeksiyonlara ve bakterilere karşı koruyan bir kalkan aslında. İşte evinizden eksik etmemeniz gereken 7 besin çeşidi...

ÇİĞ SARIMSAK

Sarımsak yüzyıllar boyunca tıbbi özellikleri nedeniyle kullanılmıştır. Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirme, tansiyonu düzenleme, iltihapla mücadele ve mantar enfeksiyonlarıyla savaşma yeteneğine sahiptir!Ayrıca  sarımsak kalp sağlığına yardımcı olabilir ve kardiyovasküler hastalığı azaltabilir. Sarımsakları yemeklere eklemek bir yemeği çok daha besleyici yapabilir; hem de lezzetli!

 ZENCEFİL

'Soğuk suları yatıştırmak için ılık suda taze zencefil iç.' Sadece eski moda bir deyiş değil, doğru! Zencefil, grip semptomlarını azaltan ve bağışıklık sistemini güçlendiren güçlü antioksidan ve antienflamatuar maddeler içerir. Ham Zencefil birkaç isim için bakır, magnezyum ve potasyum gibi mineraller yüksek ve aynı zamanda size harika bir B6 Vitamini ve C vitamini artışı sağlar!

 TARÇIN

Bir çay kaşığı tarçın, bağışıklık sisteminizi ve genel sağlığınızı artıran inanılmaz yoğunlaştırılmış bir antioksidan kaynağıdır!Tarçın'ın en büyük faydalarından biri, sindirim sistemindeki karbonhidratların parçalanmasını yavaşlatarak kan şekeri seviyelerini düzenleme kabiliyetinin yanı sıra, diyabet hastaları için şaşırtıcı bir bitki olmasını sağlayan insülin duyarlılığını da arttırmasıdır. Tarçın aynı zamanda yüksek oranda anti-enflamatuardır, bu nedenle kronik hastalıkları ve hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Kahvaltınıza / pişireceğinize bir çay kaşığı tarçın eklenmesi sağlığınız üzerinde çok büyük bir etki yaratabilir, kesinlikle denemeye değer!

 ZERDEÇAL

Zerdeçal, lezzetli körilere ilave edilmekle kalmaz, aynı zamanda antiinflamatuar, antimikrobiyal ve anti kanser özelliklerine sahip güçlü bir antioksidan olan kurkumin içerir.Zerdeçal, beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği, Alzheimer ile savaştığı ve kalp hastalığı ve kanser riskini azalttığı ve artriti azalttığı görülmüştür. Zerdeçal, karabiberle birlikte kullanıldığında, karabiber içerisindeki piperin sayesinde vücudun emilimini artırır, bu nedenle yemeğinizi daha da lezzetli ve besleyici yapmak için zerdeçal ve karabiber eklemeyi unutmayın!

 BİBERİYE

Geleneksel olarak, Biberiye kas ağrısını hafifletmek, bağışıklık sistemini ve dolaşım sistemini güçlendirmek ve belleği geliştirmek için kullanılmıştır. Artık hastalığa neden olduğu bilinen serbest radikalleri nötralize eden anti-enflamatuar ve antioksidan bileşikler içerdiğini de biliyoruz! Biberiyeyi diyetinize ekleyin.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal