Sağanak İstanbul’u etkisi altına aldı: Evler ve iş yerlerini su bastı!

İstanbul, Esenyurt'ta şiddetli yağış ile birlikte gecenin ilerleyen saatlerinde su baskınına neden oldu. Haramidere'de yaşanan taşkın sonucu Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'nde birçok ev ve işyerini su baskınında hasar gördü. Akçaburgaz Mahallesi'nde su basan fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı belirtildi.

10.07.2022-09:03 - (Son Güncelleme: 10.07.2022-11:05)

İstanbul'da şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Gökgürültülü sağanak yağış ile beraber İstanbul'da hayat durma noktasına geldi. Sel ve su baskınları görülürken bir çok ev ve iş yeri hasar gördü. Birçok vatandaşında mahsur kaldığı belirtildi.

4 işçi mahsur kaldı

İstanbul, Esenyurt'ta şiddetli yağış ile birlikte gecenin ilerleyen saatlerinde su baskınına neden oldu. Haramidere'de yaşanan taşkın sonucu Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'nde birçok ev ve işyerini su baskınında hasar gördü. Akçaburgaz Mahallesi'nde su basan fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı belirtildi. Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kalırken, elektrik kaçağı ihtimaline karşı işçilere müdahale edilemediği öğrenildi.

4 işçi mahsur kaldı

Belediye ekipleri de ilçede çalışmalarını sürdürüyor

Gökgürültülü sağanak yağış Esenyurt ilçesinde gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini gösterdi. Yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, çok fazla ev ve işyerini de su bastığı kaydedildi. İlçede bulunan Haramidere'nin taştığı belirtilirken, dere çevresinde bulunan vatandaşların ise güçlük çektiği kaydedildi. Derenin çevresindeki Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'nde sokaklar sular altında kaldı. Araçlar sel sularının içerisinde yüzerken, bodrum katlardaki daireleri sular doldurdu. Bölgedeki yoğun yağış devam ederken, belediye ekipleri de ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal