Türkiye'nin dört bir yanından gelen manzaralar: Kurban Bayramında yine başrolde acemi kasaplar vardı!

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan vatandaşlar kurban kesimi için kesim alanlarına akın etti. Önceki senelerde olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen manzaralarda değişmedi. Acemi kasaplar hastanelerin acil servislerine akın etti.

09.07.2022-16:44 - (Son Güncelleme: 09.07.2022-17:20) Türkiye'nin dört bir yanından gelen manzaralar: Kurban Bayramında yine başrolde acemi kasaplar vardı!

Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü ile berber kurbanlıklar kesilmeye başlandı. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan vatandaşlar kurban kesimi için kesim alanlarına akın etti. Önceki senelerde olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen manzaralarda değişmedi. Acemi kasaplar hastanelerin acil servislerine akın etti.

Gaziantep

Gaziantep'te de yine benzer görüntüler vardı. Kurban kesimi sırasında vücudunun çeşitli bölgelerini kesen acemi kasaplar hastanelerin yolunu tuttu. Şehitkamil Devlet Hastanesi’nin acil polikliniğine 2 saatte yaklaşık 30 acemi kasap tedavi için başvurdu. Hastaneye başvuran vatandaşlar acemilikten dolayı ellerini kestiklerini anlatırken, vatandaşları kesim esnasında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Koyun kestikleri sırada bir anda elinin kesildiğini belirten Yılmaz Karaca, “Koyun keserken bir anda elimizi kestik. Kasap koyunun ayağını tutup yukarı çekerken bıçağı elime vurdu. Baya bir kesik oluştu. 8 dikiş atıldı. Çok dikkatli olmak lazım.” ifadelerini kullandı.

Hastaneye tedavi için gelen Abdulkadir Nohut ise “Kurbanı keserken bıçakla elimi kestim yanlışlıkla. Çok dikkatli olmak lazım. Biraz acele ettik. Sabahtan erken bitirelim istedik. Acele etmemek lazım.” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep

Erzincan

Erzincan’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabah kılınan bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışan acemi kasaplar kendilerini kesti. Hastaneler yine acemi kasapların akınına uğradı. Özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralandıkları görülen acemi kasaplar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastaneye akın etti. Bir kişi ise tosunun tepmesi sonucu boğazından yaralandı. Bu saate kadar kent merkezindeki kamu ve özel hastaneye 20’ye yakın yaralının geldiği belirtildi.

Adıyaman

Kurban Bayramı'nın birinci gününde sabahın erken saatlerinde kalkarak kurbanlıklarını kesmek isteyen acemi kasaplar, bıçak ve balta gibi kesici aletlerle kendilerini vücutlarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Kendini yaralayan bazı vatandaşlar hastaneye araçlarıyla gelirken, bazı vatandaşlar ise 112 Acil Sağlık ekiplerince kent merkezinde bulunan hastanelere kaldırıldı. Kurbanlıklarını kesmek isterken hayvan tepmesi sonucu yaralanan çoğu vatandaş da ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Adıyaman

Kocaeli

Yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de Kurban Bayramı'nın ilk gününde hastaneler acemi kasaplar ile doldu. Kurbanlık kesimi sırasında bıçak veya satırla kendini yaralayan vatandaşlar, soluğu acil servislerde aldı. Kesim sırasında yaralanan Ramazan Dağ, “Ben kurbanın kafasını tutuyordum, babam bıçağı hızlı çekti. Hızlı çekince de kolumu kaptırdım. Ciddi bir şeyim yok. 8 dikiş atıldı.” şeklinde konuştu. Elini kesen Hayrettin Usta ise “Elimi şeritle kestim. Kemik keserken oldu. Kestiğimiz hayvan büyükbaştı.” dedi. Hayvanın bir anlık hareketinin derisini sıyırdığını ifade eden Ömer Vural da, “Hayvanı boğazlarken bir anda döndü. Deriyi sıyırdı. Bıçakla kesme yok.” ifadelerini kullandı.

Samsun

Samsun’da da benzer manzaralar yaşandı. Bazı acemi kasaplar ellerindeki bıçağı hayvan yerine kendisine batırırken, bazı kasaplar ise kurbanlıkları devirirken ya düştüler ya da hayvanın altında ezilerek yaralandı. Kurbanlık keserken yaralanan acemi kasaplar, “Ufak bir kaza geçirdik. Çok büyük bir şey olduğunu sanmıyorum” ifadelerini kullanırken, bazı acemi kasaplar ise kendilerine gülerek, “Ağabeyimle tarla meselesi yüzünden kavga ettik, o da beni kesti" gibi esprili cevaplar verdiler. Yaralanan acemi kasaplar, saat 07.30’dan itibaren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Samsun’daki tüm hastanelerin acil servislerini doldurmaya başladı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal