Safer Ayı Ne Zaman Bitiyor? Mevlid Kandili Ne Zaman?

Mevlid Kandili'ni de içerisinde barındıran Rebiülvvel ayına zaman girileceğini öğrenmek isteyen birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Bu ayın son çarşamba gününü ibadet ederek geçirmek isteyen vatandaşlar, 'Safer ayının son çarşambası ne zaman?' diye araştırıyor. Sefer ayı ne zaman bitiyor?

14.10.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-17:56) Safer Ayı Ne Zaman Bitiyor? Mevlid Kandili Ne Zaman?

Sözlükte doğum yeri ve zamanı anlamına gelen mevlid, İslam kültüründe özellikle Hazreti Muhammed'in (s.a.v) doğumunu, bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri belirtmek için kullanılıyor.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Bu yıl Mevlid Kandili 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek. Mevlid Kandili bu yılın son kandili olacak.

Regaib Kandili 27 Şubat’ta, Miraç Kandili 21 Mart’ta, Berat Kandili 7 Nisan’da, Kadir Gecesi ise 19 Mayıs’ta idrak edildi.

MEVLİD KANDİLİ NEDİR?

Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya teşrif etmesiyle rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyası için oldukça önemli bir gündür. Arapça ‘doğmak’, ‘doğum zamanı’ ya da ‘doğum yeri’ anlamına gelen ‘velâdet’ kelimesinden türeyen ‘mevlid’, zamanla bu türde yapılan tüm eserlere verilen ortak bir isim hâline geldi. Özel dinî günlerde (sünnet töreni, hac dönüşü, asker uğurlama, bir ölümün 40. günü gibi) ve kutsal gecelerde, Muhammed'in doğumu, kutsal kişiliği, miracı gibi olağanüstü anlatı ve mitoslarla bezenmiş, gerçeküstü olayları anlatan edebî metinlerin makam ve usûl ile okunmasıdır. Türkçeye Arapça dilinden geçen ‘mevlid’, ‘Peygamberin doğum günü’ anlamında da kullanılmaktadır. Halk arasında mevlit, mevlüd, mevlüt olarak da kullanılmakta.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal