Kandil Ne Zaman? Berat Kandili Ne Zaman İdrak Edilecek?

Berat Kandili ne zaman? sorusu vatandaşlar tarafında yoğun bir şekilde araştırılıyor. Geçen günlerde mübarek Miraç Kandili'ni kutlayan İslam alemi Berat Kandil tarihlerini araştırıyor. Af ve arınma anlamlarına gelen bu mübarek gecede Müslümanlar bol bol ibadet ve dua edecek.

28.03.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-15:24) Kandil Ne Zaman? Berat Kandili Ne Zaman İdrak Edilecek?

Berat Kandili ne zaman? sorusu vatandaşlar tarafında yoğun bir şekilde araştırılıyor. Geçen günlerde mübarek Miraç Kandili'ni kutlayan İslam alemi Berat Kandil tarihlerini araştırıyor. Af ve arınma anlamlarına gelen bu mübarek gecede Müslümanlar bol bol ibadet ve dua edecek. Berat Kandili hangi gün idrak edilecek? Diyanet kandil tarihini resmi hesabından açıkladı. Kandille ilgili detaylı bilgi haberimizde...

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler ile aylar takviminde kandil tarihini açıkladı. Mübarek Berat Kandili 7 Nisan 2020'de gecesinde idrak edilecek.

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Kurtuluş, af ile arınma anlamlarını taşıyan Berat, Müslümanlara kul olma bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, yanlış ve suçlardan kaçınmayı, günahlardan temizlenmeyi; affedilmeyle birlikte affedici olmanın da, bağışlanma arzusunun yanında bağışlayabilme bilincini de kazandırır.

Bu geceyi dua ve ibadetle geçirmenin pek çok sevabı ve faziyeti vardır. Bu hususta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet sallalü aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: ”Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (şaban ayının on dördüncü günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur.”

Aynı zamanda, Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildigi kıymetli bir gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde de Peygamber Efendimize (s.a.v) , Kur'an-ı Kerim ilk defa ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna ise tenzil denir.

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı en kıymetli gecelerden bir tanesidir. Zira bu gece insanoğlunun amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v), Berat Gecesi’nin önemini şu sözlerle anlatmıştır;

-Bu sene içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.

-Bu sene içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır.

-Bu sene herkesin amelleri Allah ü Teâlâ’ya arz olunur.

-Bu sene herkesin rızkı tertip olunur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal