Kandil İçin Coronavirüs Önlemi

Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde alınacak yeni önlemleri duyurdu. Cuma günü ve kandil gecesi cami ve mescitler kapalı olacak ve cuma namazı için sala da okunmayacak.

19.03.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-15:47) Kandil İçin Coronavirüs Önlemi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın onayıyla 81 il müftülüğüne gönderilen bildiride, coronavirüse karşı cuma namazı ile vakit namazlarının cemaatle kılınması konusunda alınan kararla ilgili yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için alınacak yeni önlemler yayımlandı.

"BU KARARLARIN UYGULANMASI İNSANİ VE VİCDANİ BİR SORUMLULUKTUR"

Söz konusu bildiride, İslam’ın ana amaçlarından birinin insanın can güvenliği olduğunu ve İslam hukukunun,zarardan kaçınmak, fayda sağlamaktan daha önemlidir, temel ilkesine vurgu yapıldı.

Yeni tip coronavirüsle mücadele amacıyla alınan tedbirlerin hatırlatıldığı yazıda, şu ifadelere yer verildi:"Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur."

KANDİL GECESİNE CORONAVİRÜS AYARI
Yazıda, bazı kişilerin, vatandaşların dini hassasiyetlerini istismar ettiğinin ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğinin belirtildiği vurgulanarak, coronavirüsle mücadelede galibiyet sağlanana kadar yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an Kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere Cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulacağı ve cuma namazı için sala okunmayacağı bildirildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal