İstanbul'da AVM'ler Coronavirüs Nedeniyle Kapanmaya Başladı

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını son olarak ülkemizde de görülürken, alınan önlemler arasında birçok iş yerinin kapatılmasına karar verildi. AVM'lerin kapatılması sosyal medyada gündem olurken, Akasya ve Akbatı AVM'lerin sahibi, iki alışveriş merkezini kapatma kararı aldı.

19.03.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-15:05) İstanbul'da AVM'ler Coronavirüs Nedeniyle Kapanmaya Başladı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs, kısa sürede pandemi haline geldi ve dünyanın birçok yerinde görülmeye başladı. Çin'de ölüm ve vaka oranları oldukça düşerken, virüsün merkez üssü haline gelen İtalya, birçok Avrupa ülkesine virüsü yaydı. 

11 Mart tarihinde Türkiye'de de virüs görülürken, alınan önlemler artırıldı ve üst seviyeye çıkartıldı. Önlemler kapsamında birçok iş yeri geçici süreliğine kapatıldı. Kararda AVM'lerin açık kalması sosyal medya gündemine gelirken tartışmalara yol açtı. Önce genellikle AVM içinde hizmet veren iş yerleri bir bir kapatma kararı aldı.

Bu gelişmenin ardında iki AVM sahibi alışveriş merkezlerini kapatma kararı aldığını borsaya bildirdi. Akbatı ve Akasya AVM'lerin sahibi Akiş Gayrimekul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklamada, "Dünyada ve ülkemizde devam eden üzücü gelişmeler neticesinde alışveriş merkezlerimizde faaliyet gösteren mağazaların çalışanları, ziyaretçilerimiz ve şirket çalışanlarımızın sağlığını önceliklendirerek, alışveriş merkezlerimizin faaliyetlerini geçici bir süre için durduruyoruz. Ülke olarak bu süreci en kısa zamanda atlatarak faaliyetlerimize kaldığımız yerden aynı heyecanla devam edeceğimize inanıyoruz. Gelişmelerle ilgili tüm yatırımcılarımızı bilgilendirmeye devam ediyor olacağız." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal