Saç Dipleri Neden Acır? Saç Dipleri Ağrısı Nasıl Geçer?

Vücudumuzda kaşıntı, ağrı ve acılar yaşamımızı olumsuz etkiliyor. Saç diplerindeki ağrı ve acılar da aynı şekilde rahatsız edicidir. Peki saç dipleri neden acır? Saç dipleri neden ağrır, kaşınır, nasıl geçer?

12.01.2021-14:37 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-14:37) Saç Dipleri Neden Acır? Saç Dipleri Ağrısı Nasıl Geçer?

Saç diplerindeki acı ve kaşıntının birden fazla nedeni vardır. Bunlardan en öne çıkanı, cildin kurumasından kaynaklanmaktadır. Kuru cilt genelde klima, çok sıcak suyla duş alma gibi çevresel etkenlerden kaynaklanmaktadır. Saç dipleri neden ağrır?

SAÇ DİPLERİ NEDEN AĞRIR? SAÇLAR NEDEN KAŞINIR?

Saç dipleri ağrı ve kaşıntısının birden fazla nedeni olabilir. Kullandığınız şampuan ve saç bakım ürünlerinin saç yapınıza uygun olduğuna dikkat etmek gerekir. Öte yandan çok sıcak su ile saçlarınızı yıkamamaya dikkat edin. Saçlarınızı toplarken çok sıkmamaya da önem vermelisiniz.

Öte yandan ıslak saçlarla dışarı çıkmak ya da uyumak saç nezlesine sebebiyet verebilir. Bunun neticesinde de kaşıntı, ağrı ve saç dökülmesi ile karşılaşmanız olasıdır.

SAÇ DİPLERİ KAŞINTISI NASIL GEÇER?

Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen saç ve vücut kaşıntısı, teşhis konup tedavi edilmesi ile ortadan kalkar. Bu nedenle, yoğun kaşıntı ya da ağrı yaşayan bireylerin doktor kontrolünden geçmesinde fayda var. Uzman hekime başvurularak gerekli tetkikler yapılmalı ve sonuçları neticesinde uygun bir tedavi uygulanmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal