Önce Kayıt Sonra Aşı Yapılacak! Aşıla Telefon Uygulaması Nedir? Ne İşe Yarar?

Aşıla uygulaması T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından aşı takibini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir bir mobil uygulama olup, aşı olmadan önce uygulamaya kayıt olunması gerekmektedir.

12.01.2021-13:52 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-13:52) Önce Kayıt Sonra Aşı Yapılacak! Aşıla Telefon Uygulaması Nedir? Ne İşe Yarar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk uygulamasına perşembe ya da cuma günü başlanacak olan koronavirüs aşısının kayıtları Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen "Aşıla" mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek. Aşı uygulanmadan önce mutlaka "aşıla" mobil uygulaması üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak.

AŞILA MOBİL UYGULAMASI NEDİR?

Koronavirüs ile mücadelede aşılama en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Aşıla mobil uygulaması ile sağlık personelleri daha kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecekler. 

Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına ‘https://asila.saglik.gov.tr’ adresinden erişilebilecek.

AŞILA MOBİL UYGULAMASI NE İŞE YARAR?

Aşıla mobil uygulaması aşı takibinde de işleri kolaylaştıracak. İOS, Android ve Huawei telefonlara indirilerek kullanılabilecek "aşıla" uygulaması ile koronavirüs aşı kayıtları yapılacak. Bu kapsamda, aşıdan önce mutlaka "aşıla" üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal