Saç Derisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Saç derisinde meydana gelen kaşıntı, günlük hayatta çok sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Bu durum sosyal yaşantıyı olumsuz yönde etkiler. Peki saç derisi neden kaşınır? Kaşıntı nasıl geçer?

18.01.2019-17:24 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-17:19) Saç Derisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Saç derisinde meydana gelen kaşıntı, günlük hayatta çok sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Bu durum sosyal yaşantıyı olumsuz yönde etkiler. Peki saç derisi neden kaşınır? Kaşıntı nasıl geçer? İşte yanıtlar...

Saç Derisinde Kaşıntı Neden Olur?

Saç derisinde kaşıntı, kızarıklık ve dökülme gibi durumlar söz konusu ise öncelikle bir uzmana görünmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Saç derisinde oluşan kaşıntının nedeni mantar ya da bit olabilir. Özellikle sağlıksız beslenme, yetersiz saç hijyeni, stres ve terleme saç kaşıntısının temel nedenleri arasında yer alır. Peki, saç derisi kaşıntısı nasıl geçer?

Saç derisinde görülen kaşıntı ve kızarıklığı gidermek için evde yapabileceğiniz birkaç yöntem var. İşte detaylar...

Karbonat

1 yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip karıştırın ve macun kıvamına getirin. Saç diplerinize uygulayıp, 10 dakika bekletin ve ardından saçınızı şampuanla yıkayıp, durulayın.

Elma Sirkesi

5 yemek kaşığı su ile 1 tatlı kaşığı sirkeyi karıştırın. Saçınızı şampuanlayıp yıkayın ve başınıza bu sirkeli suyu sürün. 5-10 dakika bekletin, saçınızı güzelce yıkayın.

Limon Suyu

5 yemek kaşığı suyun üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. Saç derinize masaj yapıp, 5-10 dakika bekletin, ardından başınızı yıkayın.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal