Saç Kuruluğundan Doğal Yollarla Kurtulun

Kuru ve yıpranmış olan saçlarınızı eski haline getirmek için, nemlendirmeniz gerekir. Kozmetik ürünler yerine, evde hazırlayacağınız maskelerle saçlarınızı nemlendirebilirsiniz. Peki kuru saçlarınızı nemlendirmek için hangi bitkisel yöntemlerden faydalanabiliriz?

12.01.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-15:05) Saç Kuruluğundan Doğal Yollarla Kurtulun

Kuru ve yıpranmış olan saçlarınızı eski haline getirmek için, nemlendirmeniz gerekir. Kozmetik ürünler yerine, evde hazırlayacağınız maskelerle saçlarınızı nemlendirebilirsiniz. Peki kuru saçlarınızı nemlendirmek için hangi bitkisel yöntemlerden faydalanabiliriz? İşte detaylar...

Uzun süre ısılı işlem uygulamak, saçları çok sık yakamak ve boyamak saçların kurumasına yol açar. Oluşan bu kuruluğu bitkisel yöntemlerle giderebilirsiniz. İşte bu yöntemler...

Zeytinyağı

Doğal zeytinyağı kuru saçlar için uygulanabilecek en pratik çözümler arasında yer alır. Zeytinyağının içerdiği E vitamini ve antioksidan sayesinde saçı nemlendirerek, yıpranmış görünümü ortadan kaldırır. Saçlarınızın uzunluğuna göre zeytinyağını bir cezvede ısıtın. Ardından ılık hale geldikten sonra saç köklerinizden ucuna kadar masaj yaparak uygulayın. En az yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada bir kez tekrarlamak yeterli olacaktır.

Mayonez

Son yıllarda saç bakımında oldukça popüler olan mayonez, kuru ve cansız görünen saçların kurtarıcısı haline geldi. Bol bol protein içeren mayonez aynı zamanda parlak görünmesine de yardımcı oluyor. Saçlarınızın üst kısımlarına hafifçe su sürüp, mayonezi saç köklerinizden uçlarına kadar güzelce yayın. 1 dakika boyunca masaj yaparak saçlarınıza streç filmle sarın. 1 saat beklettikten sonra saçınızdan yıkayabilirsiniz. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Yumurta

Saçların yumuşamasına olanak sağlayan Lesitin ve proteinin yumurtanın içerisinde bol miktarda bulunması nedeniyle, saçları kuru ve yıpranmış görünümünden hızla kurtarır. 2 yemek kaşığı ılık su ile yumurtanın akını karıştırın. Ardından saç diplerinize yumurtalı karışımla masaj yapın. 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın. Saçlarınızın kuruluk derecesine göre haftada 1 veya 2 kez yapabilirsiniz.

Avokado

Cilt bakımı açısından oldukça etkili olan avakado, saçların da parlak ve canlı görünmesi için adeta bir mucize. Kuruyan saçlara eski nemini kazandıran avakadoyu blenderdan geçirin. İçerisine buğday tohumu yağı ve jojoba yağı ekleyerek iyice karıştırın. Saç köklerinizden uçlarına kadar güzelce sürüp saçlarınıza bone takın. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. Haftada 2 kez uygulamanız yeterlidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal