Sabahları Cilt Bakım Rutinini Atlamayın!

Her sabah kolaylıkla uygulayabileceğiniz cilt bakım rutiniyle cildinizdeki akne, sivilce ve lekelerden kurtulmanız mümkün. Kusursuz bir cilde sahip olmak için uygulamanız gereken birkaç cilt bakımı önerisini sizin için paylaştık...

16.03.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-12:12) Sabahları Cilt Bakım Rutinini Atlamayın!

Cildinizde istediğiniz pürüzsüz görünüme kavuşmak artık hayal değil! İşte pürüzsüz bir cilde sahip olmak için uygulamanız gereken cilt bakımı yöntemleri…

SABAH BAKIMINI ES GEÇMEYİN

Sabahları cildinizi güne hazırlayarak başlarsanız; cildiniz gün boyu maruz kalacağı dış etkenlere karşı korunmuş olur. Yüzünüzü yıkadıktan sonra temizleyici jel yardımıyla mutlaka yıkayın ve tonik kullarak temizliğini sağlayın. Uygulayacağınız bu çift katmanlı temizlik rutini ile cildinizdeki ölü dei, yağ ve mikropları temizlemenizi sağlayacaktır.

ÜRÜN İÇERİKLERİNİ ÖNEMSEYİN

Cildinizin ihtiyaçlarını öğrenin ve buna uygun olarak cilt bakım ürünleri tercih edin. Eğer akne sorunu yaşıyorsanız salisilik asit içeren ürünler, daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız da C vitamini içeren ürünler tercih etmelisiniz.

CİLDİNİZİ FIRÇALAYIN

Cildi fırçalamak, ölü hücreleri temizler ve kan dolaşımını harekete geçirerek daha yumuşak ve dolgun bir cilde sahip olmanızı sağlar. Cilt için kullanacağınız fırçanın yumuşak olmasına ve fırçalarken dairesel hareketler ile uygulamaya özen göstermeniz gerekir.

STRESTEN UZAKLAŞIN

Stres sadece beden ve ruh sağlığınızı bozmakla kalmaz aynı zamanda cildinize de zarar verir. Stres ve anksiyete vücutta kortisol hormonunun salgılanmasına neden olarak, kolajen dokunun hızla azalmasına ve bu nedenle cildin esnekliğini yitirmesine sebep olur. Hormon yapısının bozulması cildin aknelenmesine neden olur. Bu yüzden stressiz bir hayat sürmek cilt güzelliğiniz açısından çok önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal