Makyaj Yapmadan Güzel Görünmek İçin Cilt Bakımının Önemi

Kadınlar, cilt kusurlarını makyajla kapatarak daha güzel görünmek ister. Fakat bakımına özen göstererek cildi güzelleştirmek özellikle uzun vadede daha sağlıklı bir yöntemdir. Böylelikle makyaj yaparak cilt tabakasının hava alması engellenmez ve yaşlanma etkileri de geciktirilmiş olur.

04.03.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-15:56) Makyaj Yapmadan Güzel Görünmek İçin Cilt Bakımının Önemi

Doğal güzellik tüm dünyada giderek popüler hale geliyor. Makyajsız güzel görünmenin sırları da kadınların cevabını aradığı sorulardan bir tanesi. Artık boyaların yüze adeta boca edildiği ve abartılı yapılan makyajlar eskide kaldı. Günümüzde de 'doğal makyaj', 'yok gibi makyaj' gibi doğala yakın makyaj anlayışı kadınlar arasında ön plana çıkıyor. Bu sebeple makyaj yapmadan da kusursuz görünmenin sırları merak edilir oldu.

CİLT TEMİZLİĞİ İLK ADIM

Makyajsız da güzel ve bakımlı görünmenin temel noktası öncelikle cilt temizliğinden geçiyor. Öncelikle cilt tipine uygun temizleyicileri seçmek önem arz ediyor. Kullanılan temizleyici jel veya köpüğü hassas ve yumuşak hareketlerle cilde uygulamak gerekiyor. Daha sonra yine cilt tipine uygun tonik ile kalıntılardan cilt arındırılmalı.

BOL SU TÜKETMEK CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Doğal güzelliğe kavuşmanın en basit yollarından biri de güne su içerek başlamaktır. Ardından gün boyu yeterli miktarda su tüketimi hem cildinizi sağlıklı tutar hem de nemlendirir. Böylelikle cildiniz çok daha parlak ve ışıltılı bir görünüme kavuşacaktır.

EGZERSİZ YAPARAK KAN DOLAŞIMINIZI HIZLANDIRIN

Kardiyo yapmak kan dolaşımı artırarak daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yüksek kalp atış hızı ve artan kan dolaşımı, cildinize renk ve oksijen getirerek, cildinizin taze ve canlı görünmenize yardımcı olur.

SAĞLIKLI BESLENEREK SAĞLIKLI BİR CİLDE KAVUŞUN

Doğru beslenme, cildin doğal ışıltısını arttırır ve aynı zamanda nemli ve canlı görünmesine yardımcı olur. Meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar ve sağlıklı yağlar, besin açısından zengin tüm gıdalar özellikle cildiniz ve tüm vücudunuz için olumlu etkilerde bulunacaktır.

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Güneş kremi uygulamadan gününüzü geçirmemeye özen gösterin. Erken yaşlanma gibi ciltte oluşabilecek olası hasarlardan kaçınmak adına cilt bakım rutininize SPF ile formüle edilmiş bir nemlendirici ekleyin.

DUDAK NEMLENDİRİCİSİ KULLANIN

Dudakları nemli tutmak, çatlama ve kurumaları önler ve kendi doğal renklerini yansıtmalarına yardımcı olur. Özellikle kış aylarında mevsimin etkisiyle kuruyan ve çatlayan dudakları nemlendirmek için yanınızda sürekli dudak balmı taşımak faydalı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal