Cilt Bakımında En Etkili Püf Noktalar

Cilt bakım rutininde, cilt tipinize uygun ürünler kullanmak cilt sağlığınız için oldukça önemlidir. Bu nedenle günlük cilt bakım rutininizde asla atlamamanız gereken püf noktalar var. İşte cilt bakım rutininde asla atlamamanız gereken püf noktalar…

14.03.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-10:10) Cilt Bakımında En Etkili Püf Noktalar

En iyi cilt bakımı için en pahalı ürünleri kullanmanıza ihtiyacınız yok. Hem cildinize hem de bütçenize uygun cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Hemen herkesin cilt tipi akneye eğilimlidir. Sağlık sorunlarına bağlı olarak sedef hastalığı ve egzama gibi diğer cilt sorunlarından farklı olduğu için; her cildin kendi yapısına göre farklı tedavilere ihtiyacı vardır. İşte cilt bakımında dikkat etmeniz gereken püf noktalar…

CİLT TEMİZLİĞİ

Cilt temizliği tüm cilt bakım rutinleri için en önemli ve ilk adım uygulamasıdır. Bu sebeple cilt tipinize uygun bir temizleyici kullanarak sabah ve akşam olmak üzere cildinizi temizlemeniz oldukça önemlidir. Böylece, cildinizin üzerinde biriken yağ ve zararlı maddeler; cildinizden temizlenecek ve akne sorunları ve fazla yağlanmanın azalması sağlanacak.

NEMLENDİRME

Nemlendirme, cilt bakım rutininde asla atlanmaması gereken bir başka olmazsa olmaz adımdır. Nemlendirici seçerken yine cilt tipinize uygun bir ürün kullanmanız çok önemlidir. Fazla yağlı bir cilde sahipseniz; yağlı ürünlerden ya da serumlardan uzak durmanız gerekir. Bunun yerine ciltteki yağlanmayı dengeleyecek nemlendiricilerden faydalanabilirsiniz.

SPF'Lİ ÜRÜNLER

Her mevsim kullanılması gereken, cilt bakım rutininin önemli bir parçası da güneş koruyucularıdır. Güneş koruyucuları, nemlendirici ürünlerin içinde veya ayrı bir ürün olarak satışa sunulmaktadır. SPF bakımından yüksek derecelere sahip ürünler, cildinizi zararlı güneş ışınlarına karşı daha fazla koruyacağı için, yaşlanma etkilerinin belirginleşmesini de geciktirecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal