Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırısının Ardından Benzinliklerde Kuyruk Oluştu!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından akaryakıt istasyonlarında ve marketlerde kilometrelerce kuyruk oluştu. İşte detaylar...

24.02.2022-11:12 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-11:16)

Rusya sabaha karşı Ukrayna’ya operasyon yapmasıyla birlikte şehirlerdeki kritik askeri noktaları ve havaalanlarını vurmaya başladı. Savaş sirenleriyle uyanan halk ise panik halinde market ve akaryakıt istasyonlarına akın etti. Özellikle ülkenin başkenti Kiev’de market ve akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu

Diğer taraftan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin 'yüksek hassasiyetli silahlarla' etkisiz hale getirildiğini açıkladı.


UKRAYNA SEMALARINDA TEK BİR UÇAK YOK

Rusya'nın Ukrayna saldırısının başlamasıyla Doğu Avrupa ülkesinin semalarında uluslararası uçuş trafiği durdu.

Rus ordusu bugün erken saatlerde Ukrayna işgaline başladı. Sonrasında şehirlerden üst üste patlama sesleri duyuldu. Rusya Ukrayna şehirlerine füze saldırıları düzenliyor. Ukrayna gökyüzünde ise hiçbir sivil uçuş görünmüyor. Uçuş trafiğinin durduğu hava sahası, Flightradar24.com haritasında açık şekilde göründü.

TÜM OPERASYONLAR ASKIDA

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki havalimanında uçuşların durdurulduğu bu sabah duyuruldu. Hava sahası izleme grubu Safe Airspace, Rus saldırısı başlamadan birkaç saat önce Ukrayna hava sahası için uçuşların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Safe Airspace, buna gerekçe olarak bölgede sivil uçukların yanlışlıkla vurulabilmesini ya da düzenlenecek bir siber saldırının hava trafiği kontrolünü hedefleyebilmesini göstermişti.

Grup ayrıca risk seviyesini kırmızıya, yani 'uçmayın' olarak da güncellemişti. Söz konusu gerilim ve belirsizliğin yüksek olduğunu vurgulayan kuruluş, 'Bu durum sivil havacılık için önemli risklere yol açıyor' açıklamasında bulunmuştu.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal