Rusya'dan Türkiye'ye Başsağlığı Mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Türkiye'ye gerçekleşen üzücü olay için başsağlığı dilediğini kaydetti. Lavrov, "Her koşulda, çatışma bölgelerinde Rusya Federasyonu, ilgili ülkelerdeki siyasi güçler arasında kapsamlı bir diyaloğu savunuyor" ifadelerini kullandı.

28.02.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-17:07) Rusya'dan Türkiye'ye Başsağlığı Mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile yaptığı görüşme sonrası hem İdlib hem de Libya konusunda açıklamalar yaptı.

Lavrov, Libya ve Suriye hususunda diğer ülkelerle iş birliği yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Her koşulda, çatışma bölgelerinde, Rusya Federasyonu ilgili ülkelerdeki siyasi güçler arasında kapsamlı bir diyaloğu savunuyor.

Aynı zamanda diğer ülkelerini egemen ülkenin toprak bağımsızlığına saygı duyması gerektiğini vurguluyor. 2011'den sonra patlak veren Arap Baharı'ndan sonra baş kaldıran teröristlere daha fazla taviz verilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Suriye'de yaşanan gelişmeler konusunda batılı ülkeleri eleştiren Lavrov, bu ülkelerin iş birliğinden uzak tavır takındığını ileri sürdü.

Lavrov ayrıca, Moskova'nın Putin ve Erdoğan'ın imzaladığı İdlib’e ilişkin anlaşmalara bağlı olduğunu söyledi.

İdlib'de rejim güçleri tarafından düzenlenen saldırı sonrası 33 askerimizin şehit düşmesinin ardından Lavrov, Rusya'nın Türkiye'ye yaşanan üzücü olay için başsağlığı dilediğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal