Rusya’dan son dakika tahıl koridoru açıklaması: Türkiye'nin desteği sayesinde Ukrayna'dan garanti aldık

Geçtiğimiz günlerde tahıl koridoru anlaşmasını tek taraflı askıya aldığını belirten Rusya’dan yeni bir açıklama daha geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, “Türkiye'nin desteği sayesinde Ukrayna'dan garanti aldık” dedi. İşte detaylar…

02.11.2022-16:02 - (Son Güncelleme: 02.11.2022-16:09)

Başkan Erdoğan’ın grup toplantısı konuşmasından sonra Rusya’dan son dakika tahıl koridoru açıklaması geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, "BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler alabildik." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını dile getirmişti. Geçtiğimiz günlerde tahıl koridoru anlaşmasını tek taraflı askıya alan Rusya’dan ise anında açıklama geldi. 

"Türkiye'nin desteği sayesinde garanti aldık"

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler alabildik. Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek" ifadelerine yer verildi. Ayrıca tahıl koridoru anlaşmasının Ukrayna ayağından sorumlu olan Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov da 3 Kasım günü 8 geminin Ukrayna limanlarından ayrılacağını duyurdu.

Bakan Kirişci'den son dakika açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tahıl Koridorunda kesintiye uğrayan tahıl sevkiyatı, Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle yeniden başlamıştır" ifadesinde bulundu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal