Zelenski'den dikkat çeken tahıl sevkiyatı açıklaması: ‘Türkiye'nin desteğiyle sürüyor’

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam tahıl koridoru sürecini etkilemeye başlamış, Rusya sevkiyatları durduğunu açıklamıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den de konuya dair dikkat çeken açıklama geldi.

02.11.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 02.11.2022-10:09)

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş başta ekonomi olmak üzere birçok süreci olumsuz etkiledi. Son olarak Rusya’dan tahıl koridoru sevkiyatı ile ilgili olumsuz açıklama gelirken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptığı telefon görüşmesi yaparak ülkesinde süren savaşı ve tahıl sevkiyatı konularını görüştü. Zelenski, Ruysa’nın sevkiyat anlaşmasına rağmen gemi çıkışını askıya almalarının kendi süreçlerini etkilemediğini, tahıl sevkiyatının Türkiye’nin desteği ile devam ettiğini belirtti. 

Zelenski’den tahıl koridoru açıklaması 

Tahıl koridoru sevkiyatı ile ilgili son günlerde yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini dile getiren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, tahıl sevkiyatında gemi çıkışının  devam ettiğini ifade ederek, bu konuda Türkiye'nin desteğinin önemini vurguladı. Zelenskiy, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının Rusya tarafından askıya alınmasına rağmen, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) destekleri ile Ukrayna'dan tahıl sevkiyatın sürdürmeye devam edeceğinin de altını çizdi. 

Zelenskiy’den savaş değerlendirmesi

Geç saatlerde Telegram hesabı üzerinden devam etmekte olan Rusya savaşı hakkında değerlendirmelerde bulunan Zelenskiy, ülkesindeki hava savunma sistemleri tedariki konularını ele aldıklarını belirtti. Savaşın devam ettiğini ve Rusya'nın bunu bahane ederek, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının askıya alınmasına rağmen Türkiye ve BM'in destekleri ile Ukrayna'dan tahıl sevkiyatının sürdüğünün altını çizen Zelenskiy, "Ukrayna'nın tarım ürünleri taşıyan gemilerinin hareketi bu günlerde devam etti." dedi.

Zelenskiy’in tahıl koridoru hakkında açıklamalarının satır başları: 

"Ancak, tahıl koridorunun güvenilir ve uzun vadeli korumaya ihtiyacı var. Rusya, gıda ihracatımızı sekteye uğratan herhangi bir adıma dünyadan sert tepki alacağını açıkça bilmelidir. Bu, kelimenin tam anlamıyla on milyonlarca insan için bir yaşam meselesidir. Bu kış insanlara elektrik ve ısınma sağlamak için her şeyi yapacağız. Ancak Rusya'nın hayatın standartlarını yok etmek için her şeyi yapacağını unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal