Bakan Akar tahıl anlaşması için görüşmeler devam ediyor: Çatışmalardan ayrı tutulmalı

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov ile son zamanlarda gündem olan tahıl koridoru krizi konusunda görüşmeler yaptı. İşte ayrıntılar...

01.11.2022-10:50 - (Son Güncelleme: 01.11.2022-16:15)

Ukrayna’nın Rus gemilerine saldırması sonucu Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasını süresiz olarak askıya alması Türkiye’yi harekete geçirdi. Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov ile görüşürken, diyaloglarda tahıl koridorunun sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Bakan Akar’dan diplomasi trafiği

Anadolu Ajansı’nın yer verdiği habere göre; Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile telefonda ayrı ayrı görüştü.

Bakan Akar tahıl koridoru

Tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Akar, bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton tahılın ihtiyacı olanlara sevk edilerek küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Çatışmalardan ayrı tutulmalı

Karadeniz koridorunun tahıl nakli için kara yolundan çok daha hızlı ve elverişli olduğunu vurgulayan Akar tarafından "Tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı girişiminin, çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiği, başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye'nin bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceği" ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal