Komşu’da Türkiye paniği: O sözler Yunan basınında manşet oldu

Türkiye’yi manşetlerinden düşürmeyen Yunan basını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tarihi mekanlardaki 'Cumhuriyetle Büyüyoruz, Türkiye Yüzyılı'na Giriyoruz' temasıyla 3 boyutlu mapping gösterilerini manşetlerine taşıdı. Detaylar haberimizde...

31.10.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 31.10.2022-16:15)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tarihi mekanlardaki  'Cumhuriyetle Büyüyoruz, Türkiye Yüzyılı'na Giriyoruz' temasıyla 3 boyutlu mapping gösterileri Yunan basınında gündem oldu. 

O sözler Yunan basınında manşet oldu

Hürriyet’in haberine göre; Komşu basını 'Türkiye Yüzyılı' temalı video için skandal ifadeler kullandı. Kathinerini gazetesi, Cumhurbaşkanlığı'nın videosunu kışkırtıcı olarak nitelendirdi. Haberde 'Ege bizim, biz Akdeniz'de varız' sözlerine dikkat çekildi.

29 Ekim Yunan basını

SKAI'nin İstanbul muhabiri Manolis Kostidis, 'Ege bizim. Akdeniz'de varız' ve 'Mavi Vatanı denizlerimize oyduk' ifadelerini gündeme taşıdı.

SKAI'nin haberinde 'Türkiye'nin söylemleri bizi korkutmuyor' ifadesi yer aldı. 

CNN Yunanistan bu haberi 'Erdoğan'ın kışkırtıcı videosu' başlığı ile okurlarına sundu. Bu haberde de 'Ege bizim' ifadesi öne çıkarıldı. capital.gr'de de Ege vurgusu yer aldı.

Ta Nea 'Erdoğan'dan yeni tehditler' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal