Rusya'dan Beklenen Açıklama Geldi: Sabrımız Taştı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başarısız geçen 3 zirvenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. İşte detayları...

14.01.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-16:53) Rusya'dan Beklenen Açıklama Geldi: Sabrımız Taştı!

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başarısız geçen 3 zirvenin ardından beklenen açıklamayı yaptı. Açıklamalarda, 'Sabrımız taştı' Batı, kibri ile yükümlülüklerini ve sağduyusunu ihlal ederek gerilimi tavan yaptırdı. Rusya önümüzdeki hafta ABD ve NATO'nun taleplerine yazılı bir cevap verecek.' açıklamalarında bulundu. 

Basın mensuplarının sormuş olduğu soruları cevaplayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un gündeminde Rusya-Ukrayna gerilimi vardı.

BATININ TEPKİSİNİ BEKLEMEYECEĞİZ

Lavrov yaptığı konuşmada NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceği yönündeki talebini güçlü bir şekilde tekrarladı ve Rusya'nın Batı'nın tepkisini süresiz olarak beklemeyeceğini belirtti.

Lavrov, Ukrayna üzerinde yükselen gerilimi yatıştırmaya yönelik diplomatik çabaların ilerlemesi için temel şartın NATO'nun Ukrayna'ya doğru güçlerini genişletmemesi yönündeki taleplerinin yerine getirilmesi olduğunu belirtti.  


SABRIMIZ TAŞTI! 

NATO kuvvetlerinin ve silahlarının Rusya sınırları yakınına konuşlandırılmasının, derhal ele alınması gereken bir güvenlik sorunu olduğunu savunan Lavrov, 'Sabrımız tükendi. Batı, kibri ile yükümlülüklerini ve sağduyusunu ihlal ederek gerilimi artırdı.' açıklamalarında bulundu.

Lavrov ayrıca Rusya'nın Washington ve NATO'nun taleplerine gelecek hafta yazılı bir yanıt vermesini beklediğini dile getirdi.

DİPLOMATİK ÇABALAR İŞE YARAMADI!

Rusya'nın yaklaşık 100 bin askeri Ukrayna sınırında beklerken peş peşe sürdürülen diplomatik çabalar beklenen sonucu vermedi. Cenevre, Bürüksel ve peşinden dün Viyana'da gerçekleştirilen toplantılarda gergin bir hava hakimdi.

NATO, ABD ve Batı Rusya'yı krizin nedeni olarak gösterirken, Moskova istediği güvenlik garantileri konusunda geri adım atmadı.

2014 yılında Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nı ilhak eden Rusya, komşusuna saldırma planları olduğunu olmadığını ancak Batı'yı NATO'nun Ukrayna'ya ilerlemesinin aşılmaması gereken bir 'kırmızı çizgi' olduğu konusunda uyardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal