Ermenistan İle Yeni Başlangıç: Moskova'daki İlk Toplantı Sona Erdi!

Türkiye ve Ermenistan'ın atamış oldukları özel temsilciler, Serdar Kılıç ve Ruben Rubenyan, iki ülke ilişkilerinde yeni bir başlangıç olması için bugün Moskova'da görüşme yaptılar. İşte detaylar...

14.01.2022-15:45 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-16:36) Ermenistan İle Yeni Başlangıç: Moskova'daki İlk Toplantı Sona Erdi!

Türkiye-Ermenistan arasındaki buzların erimesi için bugün görüşme yapıldı. Bu ilk görüşme 13 yıl aradan sonra Moskova ev sahipliği yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmenin olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleştiği ifade edildi.

Türkiye ile Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldiler.


ÖN ŞART OLMAKSIZIN SÜRDÜRME HUSUSUNDA MUTABIK KALMIŞLARDIR

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleştiği söylenerek, "Özel Temsilciler, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen bu ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır. Özel Temsilciler arasındaki ikinci görüşmenin yeri ve tarihi diplomatik kanallardan bilahare belirlenecektir" açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal