Ermenistan'dan Dikkat Çeken Türkiye Kararı!

Ermenistan Havacılık Otoritesi, Erivan-İstanbul uçuşlarının yapılması için Ermenistan havayolu şirketi olan FlyOne'a onay verdi.

01.01.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-14:37)

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde adımlar atılmaya devam ediliyor. Son olarak Ermenistan havayolu şirketi FlyOne'ın, Erivan-İstanbul İstanbul-Erivan arasında bulunan charter uçuşları yapmak için Ermenistan Havacılık Otoritesi'ne yapmış olduğu başvuruya onay gelmiş durumda.

FlyOne Yönetim Kurulu Başkanı Aram Ananyan gerçekletirmiş olduğu açıklamada, 'FlyOne Armenia, geçtiğimiz günlerde Erivan'dan İstanbul'a charter gidiş-dönüş seferler düzenleme talebiyle hem Ermenistan hem de Türkiye'nin havacılık otoritelerine başvurmuştu. Ermeni havacılık yetkililerine onay için teşekkür ediyoruz.' açıklamalarını kullandı.

Ananyan sözlerine şu şekilde devam etti; 'Türkiye tarafından da onay gelmesi halinde uçuşlar için bir takvim oluşturulacak.'


ERMENİSTAN'DA TÜRK MALLARINA AMBARGO KALDIRILDI

Ermenistan, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle birlikte Türk mallarına uygulamakta olduğu ambargonun kaldırıldığını ifade etti.

Ermenistan Ekonomi Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada, 'Türk mallarının ülkeye ithalatındaki ambargonun uzatılmamasına karar verildi. Geçen yıl boyunca, Türk mallarına yönelik yasağın hem olumlu hem de olumsuz ekonomik sonuçları oldu.' diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; Olumlu etkilerden biri hafif sanayi, inşaat malzemeleri, mobilya ve tarımda bir dizi yeni kurulan işletmeler veya genişleyen üretimdir. Ancak ambargonun öncelikli olumsuz etkisi özellikle yansıyan enflasyon üzerindeki önemli etkisidir.'

MÜZAKERELER OCAK AYI İÇİNDE BAŞLAYACAK

İki ülkenin ocak ayı içerisinde müzakerelere başlaması öngörülüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021 yıl sonu değerlendirme toplantısında, ilk görüşmeninse Moskova'da olacağı bilgisini paylaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal