Rusya’dan ABD’ye Ukrayna uyarısı: ‘Telafisi olmayan zararlara neden olabilir’

Rusya, ABD’nin Ukrayna’ya yönelik aldığı yaptırım kararının ABD’nin imajında telafisi olmayacak bir şekilde zarar göreceğini vurguladı.

21.04.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 21.04.2024-10:20)

ABD’nin dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’ya destek amacıyla uygulaması kararı Rusya tarafında büyük tepki gördü. Konu hakkında açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bu, ABD'nin imajına telafisi mümkün olmayan zararlar verecek." sözlerine yer verdi.

Rus haber ajansı Tass'a konuşan Peskov, ABD Temsilciler Meclisi'nin Ukrayna yararına dondurulmuş Rus varlıklarını kullanmayı öngören yasa tasarısını onaylamasını değerlendirdi.

Peskov, bu yasanın kabul edilmesi durumunda Moskova'nın nasıl bir karşılık vereceği sorusuna, "Eğer gerçekten böyle olursa, ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Muhtemelen herhangi bir zaman kısıtlaması olmayacak. Bunu çıkarlarımıza en uygun şekilde yapacağız." şeklinde yanıt verdi.

Rusya’dan ABD’ye Ukrayna uyarısı: ‘Telafisi olmayan zararlara neden olabilir’

‘Telafisi olmayan zararlara neden olabilir’

AA’da yer alan habere göre; Peskov, ABD’nin aldığı kararın kendi imajına zarar vereceğini söyleyerek şunlara yer verdi:

"Rus varlıklarına el konulmasına ilişkin yasaya gelince, ayrıntıların çözülmesi gerekiyor. Her halükarda, eğer gerçekten varlıklarımıza el konulması söz konusu ise bu, ABD'nin imajına telafisi mümkün olmayan zararlar verecek, ülkedeki birçok yatırımcıyı yatırdıkları parayı kurtarmaya zorlayacaktır. Çünkü devlet mülkiyeti başta olmak üzere özel mülkiyetin dokunulmazlığı ihlal edilecek."

Gerginliğin artması anlamına geliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen yasa hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Zaharova, yaptığı açıklamada, bu yasanın dünya genelindeki krizleri derinleştireceğini vurgulayarak, Ukrayna'ya yapılan yardımın terör faaliyetlerini destekleyeceğini, Tayvan'a yapılan askeri yardımın Çin'e müdahale anlamına geldiğini ve İsrail'e yapılan yardımın ise bölgedeki gerginliği artıracağını belirtti.

Medvedev ise yaptığı sosyal medya açıklamasında, ABD'nin Ukrayna'ya yardımını içeren bu tasarının savaşın kurbanlarını artıracağını ifade etti.

Medvedev, "Aslında doyumsuz askeri endüstrinin boğazına ulaşacak olan 61 milyar dolarlık bu kanlı para karşısında zafer elde edeceğiz. Güç ve gerçekler bizimle." dedi. ABD Temsilciler Meclisi, bugünkü oturumunda Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik 95 milyar dolarlık yardımın sağlanmasını, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna lehine kullanılmasını öngören yasa tasarısını onaylamıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal