Tiktok'un ABD'de sonu geliyor: Temsilciler Meclisi'nden geçen yasa tasarısı onaylandı

ABD Temsilciler Meclisi, TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısını kabul etti. İşte detaylar...

20.04.2024-23:14 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-23:14)

Sosyal Medya platformu olan Tiktok’un ABD ile olan ilişiği kesilmek üzere. ABD Temsilciler Meclisi’nde bugün sosyal medya platformu TikTok için oylama yapılmasının ardından TikTok’un ABD’deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı 58’e karşı 360 oyla kabul edildi.

“Bu uygulama bir casus balonudur”

Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa tasarısı, Senato'daki oylamanın ardından Biden'ın onayına sunulacak. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul oylamanın ardından yaptığı açıklamada “Bu tasarı Amerikalıları ve özellikle de Amerikalı çocukları TikTok uygulamasındaki Çin propagandasının kötü etkisinden koruyor. Bu uygulama Amerikalıların telefonlarında bir casus balonudur” dedi. ABD Başkanı Biden ise, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, Eğer yasayı geçirirlerse onaylayacağını söylemişti.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal