Filistin Devlet Bakanı Abbas'tan ABD'ye veto tepkisi: "Verilen tüm sözlerini bozdular"

Filistin yönetimi, ABD'nin Filistin'in Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyelik başvurusunu veto etmesine tepki gösterdi. Devlet Bakanı Mahmut Abbas "Hayal kırıklığına yol açan, talihsiz, utanç verici, sorumsuz ve haksız bir tutum" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

20.04.2024-19:37 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-19:37)

Filistin Devlet Bakanı Mahmud Abbas, ABD'nin Filistin'in Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyelik başvurusunu reddetmesine tepki gösterdi.

Abbas ABD’yi sorumlu tuttu

Filistin haber ajansı WAFA'ya açıklamalarda bulunan Abbas, ABD'nin Filistin'in üyeliğini reddetmesine ilişkin "hayal kırıklığına yol açan, talihsiz, utanç verici, sorumsuz ve haksız bir tutum" ifadelerini kullanırken Abbas, ABD'nin "bölgedeki durumun kötüye gitmesinden tamamen sorumlu" olduğunu belirtti ve bu şekilde ABD'nin "Filistin halkının haklarına, tarihine, toprağına ve kutsallarına karşı açıkça saldırdığını ve uluslararası toplumun iradesine karşı meydan okuduğunu" ifade etti.

“ABD tüm sözleri bozdu”

Abbas, "Tüm dünya uluslararası hukukun uygulanmasını ve Filistin'in hakkını savunurken, ABD işgali (İsrail) desteklemeye devam ediyor ve soykırım savaşı yürüten İsrail'in durması için zorlamayı reddediyor ve hatta çocuklarımızı öldürmek için ona silah ve para da dağıtıyor. Tüm uluslararası yasaları ihlal eden ABD, iki devletli çözüm ve bölgede barışın sağlanması konusunda verdiği tüm sözleri bozdu” dedi. 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal