Fahiş fiyat artışlarına ağır yaptırımlar gelecek: TBMM’de ilk gündem ekonomi

Bu hafta mesaisini sürdürecek olan Meclis’te gündemin ilk sırasında Ticaret Kanunu’nda yapılacak düzenlemeler olacak. Kanundaki değişimlerle birlikte fahiş fiyat artışlarına rekor seviyede cezalar gelmesi ve işletmelere kapatma cezası verilmesi planlanıyor.

21.04.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 21.04.2024-09:47)

TBMM’de bu hafta gündem yoğun olacak. 23 Nisan etkinliklerinin de yapılacağı haftada Meclis’te özel bir oturum gerçekleştirilecek. Öte yandan gündemde ise ekonomik maddelerin yer aldığı ifade ediliyor. 

23 Nisan etkinlikleri yapılacak

TRT Haber’de yer verilene göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda özel bir oturum düzenlenecek. Siyasi partilerin liderleri, 10'ar dakikalık konuşmalarıyla bu anlamlı günü kutlayacaklar. Aynı günün akşamında ise 23 Nisan resepsiyonu gerçekleştirilecek.

Fahiş fiyat artışlarına ağır yaptırımlar gelecek: TBMM’de ilk gündem ekonomi

Enerji teklifi masaya yatırılacak

Çarşamba günü ise Meclis Genel Kurulu'nda enerji alanındaki yasa teklifinin görüşmelerine başlanacak. Bu teklif, yerli ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarında LNG olarak sunulmasını sağlayacak düzenlemeler içeriyor. Ayrıca, kıyı ve sahil şeritlerini hariç tutarak, denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulmasını mümkün kılacak düzenlemeler de yer alıyor.

Fahiş fiyatlara ağır yaptırım geliyor

Meclis'in bu haftaki gündeminde dikkat çeken yasa teklifleri bulunuyor. Bunlardan biri Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenlemeleri içeriyor. Planlanan düzenleme yaklaşık 20 maddeden oluşacak ve özellikle fahiş fiyat artışı yapan işletmelere yönelik idari para cezalarının artırılmasını hedefliyor.

Ayrıca, işletmelere getirilecek kapatma yaptırımı da Meclis'in tartışacağı konular arasında yer alıyor. Bu hafta sunulacak diğer bir teklif ise Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında yapılması planlanan değişiklikleri içeriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal