Rusya'daki savaş Türkiye'yi avantajlı bir konuma getirebilir, Türk markalar harekete geçti!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal sonrasında ülkeye birçok yaptırım uygulanmaya başladı. Bu yaptırımlar doğrultusunda da birçok farklı marka Rusya pazarından çekilme kararı aldı. Rusya’da oluşan boşluk Türkiye için bir fırsat haline gelebilir.

22.03.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-12:35) Rusya'daki savaş Türkiye'yi avantajlı bir konuma getirebilir, Türk markalar harekete geçti!

Ülkede özellikle ABD ve Avrupa markalarının kendilerini çekmesi ve bu noktada bir boşluk ortaya çıkması sonucu Türk firmaları harekete geçti. DEİK, haftaya Rus ve Türk AVM derneklerini bir araya getireceğini belirtti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı İzzet Ekmekçibaşı, yaptığı açıklamada savaş sonrası Rusya pazarından çekilen ABD ve Avrupa Birliği merkezli markaların meydana getirdiği açıklığı Türk şirketlerin doldurabilmesi için bir çalışma yürütmeye başladıklarını belirtti.

AVM dernekleri bir araya gelecek

AVM dernekleri bir araya gelecek

Rusya'ya bağlı olan Ticaret Odaları ile görüşme yaptıklarını ve ülkede bulunan bazı alışveriş marketlerini ziyaret ettiklerini belirten Ekmekçibaşı haftaya Rus ile Türk AVM derneklerini görüştüreceklerini açıkladı. Ekmekçibaşı, "Rusya'da ABD ve AB merkezli parfüm, tekstil, çamaşır, kahve, fast food zincirleri ülkeden çıkıyor. Bizim kaliteli firmalarımız rahatlıkla oraya girebilir. Görüşmenin ardından Moskova'ya bir seyahat düzenlenmesini de planlıyoruz. Geçen hafta büyükelçimizin de katılımıyla Moskova'da bir toplantı yaptık. Ülkedeki Türk bankaları ve diğer finans kurumlarıyla görüştük. Ruble ile ticaret artırılabilirse Rusya pazarında daha hakim konuma gelebiliriz. Kriz bittikten sonra da Rusya'da yerleşik marka haline gelmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Şimdiye dek Rusya ile yapılan ticaret ilişkilerinde ödemelerde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Ekmekçibaşı, "Ruble ile ticaret artarsa ihracatımızı 15 milyar dolara çıkarabiliriz." ifadelerini kullandı.

6.5 milyar dolarlık inşaat

Rusya'da hali hazırda Türk müteahhitlik firmalarının çalışmalarını sürdürdükleri yaklaşık 6.5 milyar dolarlık işi olduğunu anımsatan Ekmekçibaşı, "Bu sürede inşaatını durduran olmadı. Zaten hükümet her türlü desteği vereceğini ilk günden açıkladı. İşler devam ediyor, sıkıntı yok." açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal