Rusya'ya yaptırımların ardı arkası kesilmiyor, Dışişleri Bakanı açıkladı! Bu bir rekor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’ya karşı yapılan yaptırımlar hakkında konuştu. Lavrov, 5 binden fazla yaptırımla bu alanda bir rekor kırıldığını ifade etti.

18.03.2022-16:45 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-16:45) Rusya'ya yaptırımların ardı arkası kesilmiyor, Dışişleri Bakanı açıkladı! Bu bir rekor

Sergey Lavrov, bu sayının İran ve Kuzey Kore’nin iki katı olduğuna işaret ederek, "Rusya'ya karşı 5 binden fazla yaptırım kararı alındı, bu bir rekordur. Bu, Kuzey Kore ve İran'a yönelik uygulanan yaptırımların neredeyse iki katıdır." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Russia Today televizyon kanalına bazı açıklamalarda bulundu. Lavrov, Rusya’ya karşı uygulamaya konan yaptırımları ve ülkesi ile Batı arasındaki ilişkilere yorum getirdi.

5 binden fazla yaptırım

Ukrayna’ya karşı başlattıkları savaş sebebiyle birçok Batılı ülkenin yaptırım kararları aldığının altını çizen Lavrov, "Rusya'ya karşı 5 binden fazla yaptırım kararı alındı, bu bir rekordur. Bu, Kuzey Kore ve İran'a yönelik uygulanan yaptırımların neredeyse iki katıdır. Bu yaptırım baskısı devam edecek. Batı, şimdi 5. yaptırım dalgasıyla tehdit ediyor ancak biz buna alıştık. Yaptırımlar her zaman bizi güçlendirdi." açıklamalarında bulundu.

Dışişleri Bakanı, uygulanan yaptırımlara karşı kendi önlemlerini aldıklarını ve ortaya çıkan duruma uyum sağlamak için çaba sarf ettiklerine vurgu yaptı.

Batı ülkelerine olan güveninin kalmadığını ifade eden Sergey Lavrov, "Artık sadece kendimize ve yanımızda duracak müttefiklere güvenebiliriz. Bu, jeopolitik bağlamında çıkardığımız sonuçtur." dedi.

İş birlikleri devam edebilir

Güveni yok olsa da karşılıklı iş birliklerini terk etmeyeceklerini ekleyen Lavrov, , "Batı'ya kapılarımızı kapatmıyoruz. Batı, bize kapılarını kapatıyor. Herkesle eşitlik, karşılıklı saygı ve çıkarlar dengesi çerçevesinde iş birliğini sürdürmeye hazırız. Doğudaki ülkeler, söz konusu prensiplere göre hareket etmeye hazır. Yararımız ve meslektaşlarımızın yararı için bu ülkelere şüphesiz karşılık vereceğiz." açıklamalarında bulundu.

Ukrayna ile olan ilişkilerinin gelecekte düzeleceğine inandığını vurgulayan Sergey Lavrov, Batı ülkelerinin bu barış ortamını engelleyeceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal