Rusya'nın Ukrayna'dan sonraki hedefi açığa çıktı! Birçok ülkeyi daha işgal etme planları var!

Ukrayna’yı işgal ederek bir savaş başlatan Rusya ile ilgili korkunç iddialar ortaya atıldı. Rusya’da yayın yapan bir televizyon kanalına göre Rusya, Ukrayna’dan sonra Baltık ülkelerini de işgal etme fikrine sahip.

18.03.2022-16:02 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-17:18) Rusya'nın Ukrayna'dan sonraki hedefi açığa çıktı! Birçok ülkeyi daha işgal etme planları var!

Rus televizyonuna çıkan eskiden görev yapmış üst düzey bir yetkili, Putin’in; Letonya, Estonya ve Litvanya’yı ele geçireceği dehşet verici bir senaryodan söz etti. Daha önceden Rus Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri'nde görev yapmış olan ve şu anda yedek subaylık görevini sürdüren Albay Igor Korotchenko, "Baltık ülkelerini ele geçirme senaryosu böyle görünebilir." ifadelerini kullandı.

Nato radarları etkisiz hale getirilecek

Rus yetkili, söz konusu senaryoda büyük bir radyo elektronik saldırısı düzenlenerek tüm NATO radarlarının kör edilebileceğini bir harita yardımıyla anlattı. Haritayı çizdikten sonra Korotchenko, Rusya'nın düşmanlarını nasıl alt edeceğinden bahsederken, "İsveç'in Gotland adasına Rus askeri uçakları iniyor, S-400 uçaksavar füze sistemleri ve Bastion kıyı gemisavar sistemleri teslim ediyor. Baltık denizinin tamamı zaman Rusya'nın hedefi olacak." şeklinde konuştu.

Rusya saldırı

Bununla beraber Ukrayna savaşı esnasında Rus ordusu Yavoriv askeri üssünü vururken, Pazar günü Polonya sınırından sadece birkaç kilometre uzaklıkta bir saldırı gerçekleşti ve 35 kişi yaşamını yitirirken ve 134 kişi yaralandı.

İngiltere'den savaş tanımlaması

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid bir açıklamada bulundu ve, "Bir Rus askerinin tek bir parmağı bile NATO topraklarına girerse, bu NATO ile savaş olur." ifadelerini kullandı.

Nato'dan askeri yardım yok

Birleşik Krallık ile beraber diğer NATO ülkeleri, nükleer silaha sahip olan Rusya ile olan çatışmada korkutucu bir artışa yol açabileceği korkusuyla Ukrayna'ya şimdiye kadar herhangi bir asker göndermedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal