Hindistan, yaptırımları umursamıyor! Rusya'dan milyonlarca varil petrol aldılar

Hindistan hükümeti birçok ülkenin uyguladığı yaptırımları adeta umursamayarak, Moskova ile olan ticari ilişkisini sürdürmeye devam ediyor. Söz konusu hareketten sonra Birleşik Devletler’in yanıtı da gecikmedi.

18.03.2022-14:16 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-14:16) Hindistan, yaptırımları umursamıyor! Rusya'dan milyonlarca varil petrol aldılar

Ukrayna’ya işgal girişimi başlatan Rusya, birçok ülke tarafından sert yaptırımlarla karşı karşıya kalmaya devam ederken Hindistan kendi kararında ilerlemeye devam ediyor.

Hindistan, hem Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen tepkiler hem de uygulanan yaptırımlara rağmen Rusya’dan petrol alımına devam ediyor. İsmi açıklanmayan Hint bir yetkili, hükümetin Rusya’dan alınan petrole karşı herhangi bir yaptırım uygulama kararı almadığını ifade etti.

3 milyon varil satın alındı

Açıklamalarda bulunan Hint yetkili, hafta başında Rusya'dan 3 milyon varil petrol satın aldıklarını, ABD ve diğer ülkelerden gelen yaptırım kararlarına rağmen yaptıkları petrol alımlarını durdurmayarak artıracaklarını belirtti. 

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi bu konu hakkında yöneltilen bir soruya, Hindistan'ın tükettiği petrol miktarının büyük bir kısmını ithal ettiğinin altını çizerek, şu an küresel ekonomideki tüm ihtimalleri göz önünde bulunduklarını yanıtını verdi. 

Kendilerinden başka çok fazla sayıda Avrupa ülkesinin de Rusya'dan gaz ve petrol aldığını açıklayan Bagchi, Rusya'nın Hindistan'ın ihtiyacı olan petrolün büyük bir kısmını karşılamadığını belirtti. 

ABD’den cevap gecikmedi

Beyaz Saray Sözcüsü Jennifer Psaki de konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Hindistan'ın, Rusya'dan yaptığı petrol ithalatının ABD yaptırımlarının sınırını aşmadığını belirtmiş ancak Yeni Delhi yönetiminin “ilkeli duruş” sergilemesi gerektiğini sert bir şekilde dile getirdi. 

Rusya'dan fiyatlarda indirim

İngiltere ev ABD öncelikli olmak üzere Batılı ülkelerin birçoğu Rusya’dan gaz veya petrol ithalatının yapılmamasını söylüyor. Hint basınının yaptığı haberlere göre ise Rusya, petrol satışlarını artırmak için satışlarda yüzde 20’ye varan indirimler uyguluyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, özellikle Hindistan gibi petrol tüketiminin çoğunu ithal eden ülke ekonomileri için büyük bir problem oluşturuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal