Rusya-Ukrayna Savaşının boyutunu değiştirecek gelişme: Ukrayna'nın Neptün füzeleriyle vurduğu Moskova Kruvazörü battı!

Rusya Savunma Bakanlığı: “Moskova kruvazörü varış limanına çekilmesi sırasında battı” ifadeleri ile Moskova Kruvazörü'nün battığını duyurdu.

15.04.2022-08:08 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-10:46)

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından mühimmat patlamasının yaşandığı bildirilen Moskova kruvazörünün varış limanına çekildiği sırasında battığı duyuruldu.

Kruvazörün mürettebatı tahliye edilmişti

Rusya-Ukrayna savaşından sıcak gelişmeler gelmeye devam ederken Ukrayna Neptün füzesi ile Rus kruvazör gemisi Moskova'nın vurulduğu duyurulmuştu fakat Rusya Savunma Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada: “Moskova kruvazörü varış limanına çekilmesi sırasında mühimmatın patlaması sonucu gövdesinde oluşan hasar nedeniyle gemi dengesini kaybetti. Fırtınalı deniz koşullarında gemi battı. Daha önce bildirildiği gibi, kruvazörün mürettebatı bölgedeki Karadeniz filosu gemilerine tahliye edildi.” ifadelerine yer verildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından daha önce yapılan bir açıklamada ise: "Moskova kruvazöründe bulunan mühimmat, çıkan yangın sonucu infilak etti. Gemi ciddi şekilde hasar gördü. Tüm mürettebat tahliye edildi. Yangının nedeni araştırılıyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Moskova Kruvazörü

İkisi de onlar için iyi bir sonuç değil

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, konuya ilişkin: "Geminin kendi yolunu çizebildiğini değerlendiriyoruz ve bunu yapıyor. Şimdi daha çok doğuya doğru gittiğini düşünüyoruz. Muhtemelen onarım için Sivastopol'a demirleyeceğini düşünüyoruz, ancak buna (patlamaya) tam olarak neyin sebep olduğunu bilmiyoruz." ifadelerinde bulunmuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan ise yaptığı açıklamada: "İki hikaye arasında bir seçim yapmak zorunda kaldılar. Birinci hikaye, bunun sadece beceriksizlik olduğu, diğeri ise saldırıya uğradıkları yönünde. İkisi de onlar için iyi bir sonuç değil." sözlerinde bulunmuştu.

Ukrayna açıklamıştı

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich tarafından dün akşam yapılan açıklamada: "Yılan Adası'nı kuşatan Moskova isimli 510 mürettebatlı gemi vuruldu." ifadeleri kullanıldı.

Odessa Valisi Maksim Marchenko konuya ilişkin olarak: "Moskova isimli gemi Yılan Adası'ndaki askerlerimizin defettiği yere gitti. Neptün isimli roketler Rus gemisine ağır hasarlar verdi." demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal