ABD'de, Türkiye'ye F-16 uçağı satılmasın kampanyası düzenleniyor!

ABD'de Türkiye’ye karşı olan gruplar, Türkiye'ye F-16 satışı yapılmaması amacıyla kampanya başlattı. Bununla beraber geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı, Kongre'ye Türkiye'ye F-16 satışının gerçekleşmesine ilişkin bir mektup iletmişti.

15.04.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-12:05) ABD'de, Türkiye'ye F-16 uçağı satılmasın kampanyası düzenleniyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye karşıtı bazı gruplar, Türkiye'ye F-16 satışı yapılmaması için için #NoJetsForTurkey (Türkiye'ye jet yok) adında bir kampanyaya başladıklarını duyurdu.

Birleşik Devletler’de Washington DC merkezli 10 Türk karşıtı ekip, Türkiye’ye F-16 satılmaması için bir kampanya yürütmeye başladı. Söz konusu kampanyanın, direkt Senatörlere iletilebilmesi için ABD içinde bütün vatandaşların katılabileceği bir dilekçe mektup tarzında organize edildi.

Birçok grup destekliyor

Türkiye’ye F-16 satılmasını istemeyen ve Türklere karşı olan gruplar, ABD'yi uluslararası hukuka uygun hareket etmeye çağırma ve Türkiye'ye Amerikan F-16 savaş uçakları satmamaya dair yeni bir kampanya yürütmeye başladı.

ABD'de, Türkiye'ye F-16 uçağı satılmasın kampanyası düzenleniyor!

Bu kampanyayı destekleyen gruplar arasında, Helenik Amerikan Liderlik Konseyi, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Kıbrıs için Adalet Uluslararası Koordinasyon Komitesi (PSEKA), Kaliforniya Amerikan Helenik Konseyi, Hindu Amerikan Vakfı, gibi gruplar bulunuyor.

ABD Dışişleri'nden kongre'ye F-16 mektubu

Öte yandan 6 Nisan tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı, Kongre'ye Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satılmasını öngören bir mektup iletmişti.

Söz konusu mektupta, Türkiye'ye olası bir F-16 savaş uçağı satışı yapılmasının ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyuşabileceğine ve bununla beraber NATO'nun uzun vadeli birliğine hizmete katkı sunacağı aktarılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal