Rusya Türkiye İle Uzlaşmayı Umuyor

İdlib'de gerçekleştirilen hain saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşme kararı aldı. Yarın gerçekleşen görüşme öncesi Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, uzlaşmayı umuyoruz denildi.

04.03.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-12:56) Rusya Türkiye İle Uzlaşmayı Umuyor

İdlib'de rejim güçlerinin saldırısı sonrasında Türkiye anında karşılık verdi ve bölgedeki rejim unsurlarını vurdu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler Esed destekçisi Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilere döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşme kararı alırken, tüm dünya ikili arasındaki görüşmeden çıkacak sonucu merak etmeye başladı.

5 Mart tarihinde gerçekleşecek görüşme öncesi Kremlin'den önemli bir açıklama geldi. Rusya tarafından yapılan açıklamada, görüşmede uzlaşı sağlanmasının umut edildiği belirtildi. Ayrıca Rusya, Türkiye'den ortak tedbir alma talebinde bulunurken, bölgede Türkiye ile olan iş birliğine hala sıcak bakıyor.

Öte yandan Erdoğan da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Görüşmeden beklentimiz ateşkesin süratle sağlanması." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal