Rus Dışişlerinden Osmanlı - Rusya Savaşı Paylaşımı

İdlib'de yaşanan gelişmeler sonrası Esed rejiminin yanında durmaya ve zulme ortak olmaya devam eden Rusya'dan Osmanlı - Rus savaşıyla ilgili paylaşım geldi.

04.03.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-12:12) Rus Dışişlerinden Osmanlı - Rusya Savaşı Paylaşımı

İdlib'de yaşanan gelişmelerin ardından Rusya, zalim Esed'in yanında durmaya devam etti ve olanlara göz yumdu. Bu gelişmenin ardından en çok merak edilen konulardan biri Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler oldu. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşme kararı aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye kısa bir süre kalan yapılan paylaşım ise dikkatlerden kaçmadı.

Bakanlığın resmi sayfasından yapılan paylaşımda, Osmanlı ile Rusya arasında 1877-1878 yılları arasında gerçekleşen 93 Harbi'nin sonunda imzalanan Ayastefanos Anlaşması'na yer verildi. Paylaşılan anlaşmanın önemi ise, Rusya'nın Balkanlarda hakim güç haline gelmesi.

Öte yandan paylaşımda "1877-1878'de Bulgaristan'da acımasız bir Rus-Türk savaşı meydana geldi. Bulgaristan bu günü ulusal bayram olarak ilan etmiş, Ulusal Bağımsızlık Günü olarak Osmanlı'nın hükümlüğünden çıkılan San Stefano Antlaşması'nın imzalandığı gün seçilmiştir." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal