Rusya Bahar Kalkanı Harekatın'dan Rahatsız

İdlib'de rejim güçlerinin saldırısının ardından 36 askerimiz şehit olurken, Türkiye 'Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlattı. Rusya ise yancısı Esed rejimine destek verdiğini, "Türkiye, Suriye'deki asker sayısını arttırarak uluslararası hukuku ihlal etti." sözleriyle aktardı.

04.03.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-09:13) Rusya Bahar Kalkanı Harekatın'dan Rahatsız

Geçtiğimiz günlerde İdlib'de, rejim güçlerinin saldırıları sonucu 36 askerimiz şehit oldu. Bu saldırıya anında cevap veren Türkiye, rejim güçlerini ateşe tutmaya başladı ve hemen akabinde Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlattı. Sözde dost olan fakat her fırsatında Suriye'nin yanında olan Rusya ise harekattan duyduğu rahatsızlığı kullandığı alçak ifadelerle belli etti.

Reuters'ın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye İdlib'de asker sayısını artırarak uluslararası hukuku ihlal etti ve çatışmadan arındırılmış bölge oluşturulması anlaşması çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmedi." ifadelerine yer verildi. Ayrıca, İdlib'de 'muhalif grupların' mevzileriyle Türkiye'nin mevzilerinin iç içe konumda olduğuna da yer verildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal